Ξενοδόχοι: Ζητούν κανόνες υγιεινής και ασφάλειας στα καταλύματα τύπου «Airbnb»

Κανόνες υγιεινής και ασφάλειας στα καταλύματα βραχυχρόνιας μίσθωσης ζητεί η Πανελλήνια Ομοσπονδία Ξενοδόχων

Σε επιστολή της προς τους υπουργούς Επικρατείας Γεώργιο Γεραπετρίτη και Άκη Σκέρτσο, που κοινοποιείται στον υπουργό Τουρισμού Βασίλη Κικίλια, η Πανελλήνια Ομοσπονδία Ξενοδόχων επισημαίνει ότι και με τα νέα μέτρα για τον περιορισμό της μετάδοσης του κορωνοϊού, τα παράνομα καταλύματα και τα καταλύματα βραχυχρόνιας μίσθωσης συνεχίζουν να λειτουργούν ανεξέλεγκτα.

Η ΠΟΞ ζητεί όσα καταλύματα λειτουργούν παράνομα να εντοπιστούν και να επιβληθούν οι προβλεπόμενες κυρώσεις. Επιπλέον, για τα διαμερίσματα που εκμισθώνονται με τη μορφή της βραχυχρόνιας μίσθωσης να τεθούν συγκεκριμένες προβλέψεις, στο πρότυπο όσων ισχύουν και σε άλλα Ευρωπαϊκά κράτη, συγκεκριμένοι κανόνες υγιεινής και ασφάλειας.

«Και κατά τη διάρκεια της φετινής θερινής τουριστικής περιόδου, η χώρα μας αποδείχθηκε ένας ασφαλής υγειονομικά προορισμός, αντάξια της εμπιστοσύνης που της έδειξαν οι επισκέπτες της. Στον τομέα αυτό καθοριστική ήταν η συμβολή των ξενοδοχείων μας, που τήρησαν πιστά τα ιδιαίτερα αυστηρά υγειονομικά πρωτόκολλα που προβλέφθηκαν για αυτά.

Παράλληλα όμως με τις επιχειρήσεις μας, ανταγωνιζόμενα ευθέως και αθέμιτα αυτές, λειτούργησαν και λειτουργούν ανεξέλεγκτα πάμπολλα καταλύματα βραχυχρόνιας μίσθωσης, αλλά και παράνομα καταλύματα, χωρίς ασφαλώς υγειονομικά πρωτόκολλα, χωρίς προδιαγραφές υγιεινής και ασφαλείας.

Αποτέλεσμα της ανεξέλεγκτης λειτουργίας των ανωτέρω καταλυμάτων ήταν κατά τη διάρκεια της θερινής τουριστικής περιόδου τα ξενοδοχεία καραντίνας να γεμίζουν με τουρίστες προερχόμενους από αυτά και να προκύψουν τα γνωστά σε όλους προβλήματα και μια άνευ λόγου και αιτίας δυσφήμηση για τη χώρα μας.

Από το Σάββατο ισχύουν πρόσθετα μέτρα για τις επιχειρήσεις μας. Μέτρα που κυριολεκτικά επιβλήθηκαν εν μία νυκτί, χωρίς να μας δοθεί ο αναγκαίος χρόνος προσαρμογής, αλλά και ενημέρωσης των πελατών μας. Οι επιχειρήσεις μας θα τηρήσουν πιστά και τα νέα μέτρα, με την ίδια υπευθυνότητα που έδειξαν μέχρι σήμερα.

Παρατηρούμε όμως, πως, ενώ επιβάλλονται πρόσθετοι περιορισμοί στο σύνολο της οικονομίας, τα παράνομα καταλύματα και τα καταλύματα βραχυχρόνιας μίσθωσης συνεχίζουν και εν μέσω πανδημίας να λειτουργούν ανεξέλεγκτα. Κάποια στιγμή πρέπει να μπει ένα τέλος σε αυτή τη κατάσταση.

Όσα καταλύματα λειτουργούν παράνομα πρέπει να εντοπιστούν και να επιβληθούν οι προβλεπόμενες κυρώσεις.
Για τα διαμερίσματα που εκμισθώνονται με τη μορφή της βραχυχρόνιας μίσθωσης πρέπει να τεθούν συγκεκριμένες προβλέψεις, στο πρότυπο όσων ισχύουν και σε άλλα Ευρωπαϊκά κράτη, συγκεκριμένοι κανόνες υγιεινής και ασφάλειας. Το τουριστικό προϊόν της χώρας και οι νόμιμες επιχειρήσεις πρέπει επιτέλους να προστατευθούν».

Πηγή: www.newmoney.gr

Μοιραστείτε αυτό το άρθρο

Τελευταία Νέα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *