Βρετανικός τουρισμός | jet2: Η άρση των ταξιδιωτικών περιορισμών φέρνει άλμα στις κρατήσεις

Σχεδόν οι μισοί πελάτες της Jet2holidays το (47%) είναι πιθανό να κλείσουν ένα ταξίδι στο εξωτερικό εφόσον αρθούν οι περιορισμοί, όπως σχεδιάζει η κυβέρνηση του Ηνωμένου Βασιλείου.

Σύμφωνα με δημοσιεύματα σε βρετανικά μέσα ενημέρωσης, η κυβέρνηση Τζόνσον καταλήγει στην απόφαση να καταργήσει όλους τους περιορισμούς, διατηρώντας μόνο την ολιγοήμερη καραντίνα για κρούσματα του κορωνοϊού. Πιθανότατα η κυβέρνηση θα εστιάσει την πολιτική της σε συστάσεις προς τους ταξιδιώτες χωρίς περιορισμούς με κυρώσεις.

Ο αντίκτυπος από αυτές τις πληροφορίες είναι ήδη πολύ θετικός στη διάθεση και στην εμπιστοσύνη των πολιτών για ταξίδια, όπως έδειξε η δημοσκόπηση της jet2.

Περισσότεροι από τους μισούς (56%) των ερωτηθέντων δήλωσαν ότι είναι έτοιμοι να ταξιδέψουν. Το ποσοστό αυτό είναι το υψηλότερο από τον Οκτώβριο του 2021 και πάνω από 10% σε σχέση με πριν από δύο εβδομάδες, όταν το ποσοστό ήταν 44%.

Τα στοιχεία πωλήσεων δείχνουν ότι αυτή η αυξημένη αισιοδοξία μεταφράστηκε σε κρατήσεις.

Ο όμιλος jet2 ανέφερε άλμα 150% στις κρατήσεις αμέσως μετά από αυτές τις πληροφορίες, με πωλήσεις μέσω ανεξάρτητων πρακτόρων σε προορισμούς όπως η Ελλάδα, η Τουρκία, η ηπειρωτική Ισπανία, τα Κανάρια και Βαλεαρίδες Νήσοι, η Μάλτα και η Πορτογαλία.

Αυτό δείχνει ότι η ζήτηση επιστρέφει στα προ-πανδημικά επίπεδα σε μια περίοδο που είναι πολύ δημοφιλής για κρατήσεις διακοπών, ανέφερε η εταιρεία.

Ο διευθύνων σύμβουλος του ομίλου jet2, Steve Heapy, δήλωσε ότι ο Ιανουάριος παραδοσιακά είναι πολύ σημαντικός μήνας για κρατήσεις διακοπών και ως εκ τούτου η επανάκτηση της εμπιστοσύνης των πελατών για ταξίδια έρχεται την κατάλληλη στιγμή για τον τουριστικό κλάδο.

«Μετά από τόση αβεβαιότητα, η χαλάρωση των ταξιδιωτικών περιορισμών απελευθέρωσε την παγωμένη ζήτηση από πελάτες που θέλουν απλώς να απολαύσουν λίγο χρόνο μαζί με τα αγαπημένα τους πρόσωπα, είτε στον ήλιο είτε σε ένα διάλειμμα στην πόλη», τόνισε ο CEO της εταιρείας, προσθέτοντας ότι είναι σαφές ότι η άρση των περιττών και ανεπιθύμητων περιορισμών είναι ακριβώς αυτό που ήθελαν οι πελάτες.

Ο όμιλος, όπως τόνισε ο Steve Heapy, θα βοηθήσει τους ανεξάρτητους ταξιδιωτικούς πράκτορες, που συνεργάζονται μαζί του, να αυξήσουν τις κρατήσεις τους.

Πηγή: www.tornosnews.gr

Μοιραστείτε αυτό το άρθρο

Τελευταία Νέα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *