Βρετανία: Παραμένει εκτός πράσινης λίστας η Ελλάδα – Οι 8 ευρωπαϊκές χώρες που εντάχθηκαν

Ποιες χώρες μπήκαν στο «κόκκινο»

Παραμένει στην «πορτοκαλί» ταξιδιωτική λίστα της βρετανικής κυβέρνησης έπειτα από νεότερη αξιολόγηση τα δεδομένα της οποίας δημοσιεύθηκαν χθες.

Ωστόσο, η παραμονή στο «πορτοκαλί» δεν φαίνεται να επηρεάζει σε μεγάλο βαθμό τις κρατήσεις. Και τούτο γιατί οι πλήρως εμβολιασμένοι Βρετανοί όταν επιστρέφουν στην πατρίδα τους από «πορτοκαλί» προορισμούς δεν υποχρεώνονται πια σε καραντίνα. Όσοι δεν έχουν κάνει το εμβόλιο ή έχουν κάνει μόνο μία δόση καλούνται πάντως να μείνουν για 10 ημέρες σε απομόνωση.

Σύμφωνα με τη νέα αναθεώρηση, οι Βρετανοί «αναβάθμισαν» στην πράσινη κατηγορία τη Γαλλία, τη Γερμανία, την Αυστρία, τη Σλοβενία, τη Σλοβακία, τη Λετονία, τη Ρουμανία και τη Νορβηγία.

Με άλλα λόγια από την Κυριακή, 8 Αυγούστου, που τίθεται σε ισχύ η νέα λίστα, όσοι ταξιδεύουν στους προορισμούς αυτούς δεν θα χρειάζεται να μπαίνουν σε καραντίνα κατά την επιστροφή τους στη Βρετανία.

Την ίδια ώρα οι Βρετανοί ανέβασαν στο «πορτοκαλί» από το «κόκκινο» την Ινδία, το Μπαχρέιν, τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα και το Κατάρ. Η κατάσταση δεν άλλαξε για τη χώρα μας, ούτε για την Ισπανία που αποτελούν βασικούς προορισμούς των Βρετανών τουριστών τα καλοκαίρια.

Πηγή: www.newmoney.gr

Μοιραστείτε αυτό το άρθρο

Τελευταία Νέα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *