Θύελλα αντιδράσεων από τουριστικούς φορείς στην Βρετανία για την πράσινη λίστα

Σύνταξη: tourismtoday.gr

«Χαμένη ευκαιρία», χαρακτηρίζουν την πράσινη λίστα εκπρόσωποι του βρετανικού τουρισμού. Το Παγκόσμιο Συμβούλιο Ταξιδιών και Τουρισμού (WTTC) δηλώνει «εξαιρετικά απογοητευμένο».

Ο Βρετανός υπουργός Μεταφορών Γκραντ Σαπς επιβεβαίωσε νωρίτερα ότι 12 χώρες – συμπεριλαμβανομένης της Πορτογαλίας – είναι στον πράσινο κατάλογο. Προειδοποίησε ότι οι χώρες θα παραμείνουν σε «λίστα παρακολούθησης».
Και επιφυλάσσεται του δικαιώματος να τις απομακρύνει και πάλι εάν υπάρχει αύξηση κρουσμάτων Covid.

Θύελλα αντιδράσεων από τουριστικούς φορείς στην Βρετανία

Όπως υπογραμμίζουν οι ηγέτες της βρετανικής ταξιδιωτικής βιομηχανίας, πάρα πολλοί βασικοί προορισμοί δεν βρίσκονται στην πράσινη λίστα ασφαλών χωρών της κυβέρνησης.

Επισημαίνουν δε πώς το Ηνωμένο Βασίλειο «κινδυνεύει να μείνει πίσω στα διεθνή ταξίδια».

Υπενθυμίζεται πως η χώρα μας έμεινε στον πορτοκαλί κατάλογο. Που σημαίνει ότι οι Βρετανοί τουρίστες που θα επιστρέφουν από την Ελλάδα θα μπαίνουν σε 10ήμερη καραντίνα. Στην ίδιο κατάλογο βρίσκονται η Γαλλία και η Ισπανία.

«Η λίστα αντιπροσωπεύει το άνοιγμα των αεροπορικών ταξιδιών μόνο στο όνομα»

«Αυτή είναι μια χαμένη ευκαιρία, είπε για την πράσινη λίστα ο Τιμ Οντερσλέι, διευθύνων σύμβουλος της Airlines UK, που εκπροσωπεί τους αερομεταφορείς του Ηνωμένου Βασιλείου.

Με λίγες χώρες να καταλήγουν στην πράσινη λίστα, αυτή αντιπροσωπεύει το άνοιγμα των αεροπορικών ταξιδιών μόνο στο όνομα.

Αντίθετα, η ΕΕ δήλωσε ότι οι εμβολιασμένοι θα μπορούν να ταξιδεύουν χωρίς περιορισμούς.
Το Ηνωμένο Βασίλειο κινδυνεύει να μείνει πίσω. Και να μην ανοίξει διεθνή ταξίδια σε βασικές αγορές σε ολόκληρη την Ευρώπη και τις ΗΠΑ.

Πιστεύουμε ακράδαντα ότι, παράλληλα με την εγχώρια οικονομία, τα ταξίδια μπορούν να ανοίξουν ξανά με ασφάλεια.

Και γι ‘αυτό πρέπει να δούμε σημαντικές προσθήκες στην πράσινη λίστα στο επόμενο σημείο αναθεώρησης σε τρεις εβδομάδες.

Παράλληλα να υπάρξει μια απλούστερη και πολύ μειωμένη δοκιμαστική επιβάρυνση, ώστε τα ταξίδια να μην γίνουν μόνο για τους πλούσιους».

«Χλιαρό άνοιγμα»

Το Διοικητικό Συμβούλιο των Αεροπορικών Αντιπροσώπων στο Ηνωμένο Βασίλειο (BAR UK) δήλωσε ότι η ανακοίνωση «δεν φτάνει αρκετά μακριά για να επανασυνδέσει το Ηνωμένο Βασίλειο με τις πιο σημαντικές αγορές του».

«Αυτό το χλιαρό άνοιγμα σηματοδοτεί μια σημαντική πρώτη φάση, λέει ο διευθύνων σύμβουλος του Ντέιλ Κέλερ.
Αλλά ο πολύ περιορισμένος αριθμός χωρών που είχαν αρχικά διατεθεί ως πράσινες για μετάβαση από τις 17 Μαΐου θα αφήσουν πολλούς ανθρώπους απογοητευμένους. Και τα αεροσκάφη και οι θέσεις εργασίας πρέπει να στηριχθούν».

Απογοήτευση του WTTC

Η Γκλόρια Γκεβάρα, πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος του Παγκόσμιου Συμβουλίου Ταξιδιών και Τουρισμού (WTTC) χαιρέτισε το «πρώτο αρχικό βήμα».

Αλλά είπε ότι η βιομηχανία είναι «εξαιρετικά απογοητευμένη», που οι ΗΠΑ δεν συμπεριλήφθηκαν στην πράσινη λίστα.

«Ενώ καταλαβαίνουμε ότι η προστασία της δημόσιας υγείας πρέπει να είναι η προτεραιότητα, το Ηνωμένο Βασίλειο είναι πολύ προσεκτικό, είπε η κ. Γκεβάρα.
Και κινδυνεύει να χάσει το σκληρό ανταγωνιστικό του πλεονέκτημα με την πρώιμη διάθεση εμβολίων με το να είναι πολύ αργό στην επανάληψη των διεθνών ταξιδιών.

Οι παραθεριστές και οι επαγγελματίες ταξιδιώτες θα απογοητευτούν από τις σημερινές ειδήσεις, με λίγες χώρες στη πράσινη λίστα.

Η Ευρώπη είναι πιο μπροστά από το Ηνωμένο Βασίλειο και ανοίγει για τους ταξιδιώτες».

 

Μοιραστείτε αυτό το άρθρο

Τελευταία Νέα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *