Συνάντηση Ένωσης Ξενοδόχων Σκιάθου με τον Ν. Σαρούκο εν μέσω τουριστικής σεζόν για τους υγειονομικούς ελέγχους

Συνεδρίασε το Διοικητικό Συμβούλιο της Ένωσης Ξενοδόχων Σκιάθου, στο Skiathos Palace, με κύριο θέμα συζήτησης την εξέλιξη της πανδημίας εν μέσω τουριστικής περιόδου.

Στη συνάντηση παρευρέθηκε, έπειτα από πρόσκληση της Ένωσης Ξενοδόχων Σκιάθου, ο Νικόλαος Σαρούκος, Προϊστάμενος Ελέγχου, Επιθεώρησης και Τουριστικής Ανάπτυξης Θεσσαλίας της Διεύθυνσης Τουρισμού (ΠΥΤ) Θεσσαλίας και άλλοι ιδιοκτήτες και υπεύθυνοι ξενοδοχειακών μονάδων του νησιού.

image00003 scaled

Στα προ ημερήσιας θέματα, έγινε αναφορά στην ιδρύτρια της Ένωσης Ξενοδόχων Σκιάθου, την εκλιπούσα Μύριαμ Τσαρούχη – Ευθυμιάδη, της οποίας το έργο ήταν καθοριστικό για την ένωση των ξενοδόχων και γενικότερα των επιχειρηματιών εκείνης της εποχής, καθώς αποτέλεσε την αρχή, για την μετέπειτα ενωτική πορεία των ξενοδόχων για το κοινό καλό της Σκιάθου.

Διανύοντας μια δύσκολη τουριστική περίοδο και έχοντας εκτροχιαστεί, η οποιαδήποτε πρόβλεψη σχετικά με την εισροή των επισκεπτών για το 2021, έχει επικρατήσει τον τελευταίο καιρό, έντονος προβληματισμός για την μη τήρηση των υγειονομικών μέτρων στην ευρύτερη περιοχή μας.

Ο κ. Ευσταθίου, επισήμανε, πως κανένα νησί δεν είναι άτρωτο και πάντα εγκυμονεί ο κίνδυνος των άμεσων περιοριστικών υγειονομικών μέτρων, εάν και εφόσον δεν τηρούνται τα υγειονομικά μέτρα της πολιτείας.

Ο κ. Σαρούκος, επιβεβαίωσε στους ξενοδόχους, πως και το καλοκαίρι του 2022 θα λειτουργούμε με υγειονομικά πρωτόκολλα και δεν απέχει πολλές μέρες η απόφαση. Ως προς τους εμβολιασμούς του προσωπικού στις τουριστικές επιχειρήσεις, παρέθεσε τη βεβαιότητα, ότι εντός του προσεχούς χρονικού διαστήματος θα τεθεί ζήτημα υποχρεωτικότητας για όλα τα τουριστικά καταλύματα από τις αρμόδιες αρχές.

Η συζήτηση εκτυλίχθηκε γύρω από την ανησυχία της τήρησης των υγειονομικών μέτρων, όμως ο κ. Ευσταθίου ανανέωσε την συνάντηση με τον κ. Σαρούκο, έτσι, ώστε να συζητηθούν ουσιαστικά και στην κατάλληλη περίοδο, θέματα τουριστικής ανάπτυξης για την Σκιάθο.

image00006 scaled

Μοιραστείτε αυτό το άρθρο

Τελευταία Νέα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *