Σήμερα η Παγκόσμια πρώτη του ύμνου της Σκιάθου από το Μουσικό Σύνολο “Ίαμβος”

Σήμερα Σάββατο 3 Σεπτεμβρίου στο Ανοιχτό Δημοτικό Θέατρο στο Μπούρτζι στις 21:00 θα παρουσιαστεί σε Παγκόσμια πρώτη ο Ύμνος της Σκιάθου από το Μουσικό Σύνολο “Ιαμβος” σε σύνθεση του Richard Romanus με τίτλο “Skiathos Island” και με ερμηνεύτρια την Τζένη Χατζηδήμου

To Μουσικό Σύνολο “ΙΑΜΒΟΣ’ αποτελείται από τον Κωνσταντίνο Γράβο στην τρομπέτα, την Σέβη Μαζέρα στο πιάνο και την Ζαφειρούλα Χαντή στο βιολοντσέλο

Την μουσική σύνθεση του, ο Richard Romanus – που εδώ και ένα χρόνο με την σύζυγό του Anthea Sylbert είναι επίτιμοι δημότες Σκιάθου – ‘Skiathos Island’ την εμπιστεύτηκε ως μουσική ιδέα πριν χρόνια στην κα Σέβη Μαζέρα την οποία και επιμελήθηκε μουσικά και
ενορχήστρωσε με το Μουσικό Σύνολο ΙΑΜΒΟΣ– IAMVOSENSEMBLE

Επιθυμία του κ. Romanus είναι να παρουσιαστεί στην Σκιάθο που τόσο λατρεύει και να αναδειχνθεί ως ο ύμνος του νησιού, καθώς περιγράφει τις φυσικές ομορφιές του.

Το πρόγραμμα της Βραδιάς όμως θα έχει και άλλες μουσικές εκπλήξεις με γνωστές μουσικές, από όλο τον κόσμο και τον Κινηματογράφο που έχουμε αγαπήσει

%CE%A3%CE%A5%CE%9D%CE%9F%CE%9B%CE%9F %CE%99%CE%91%CE%9C%CE%92%CE%9F%CE%A3 page 0001 e1662201436221
Tο μουσικό σύνολο ΙΑΜΒΟΣ

Το Μουσικό Σύνολο ΙΑΜΒΟΣ, ανέπτυξε έντονη καλλιτεχνική δραστηριότητα στο εξωτερικό εκπροσωπώντας την Ελλάδα σε διεθνή φεστιβάλ και διοργανώσεις, αλλά οι σημαντικότεροι σταθμοί, ήταν η εμφάνιση μετά από πρόσκληση του Πατριάρχη Αλεξανδρείας και πάσης Αφρικής κκ Θεόδωρου Β’ στην ετήσια επίσημη Θρονική εορτή του Πατριαρχείου το Μάιο του 2011 στην Αλεξάνδρεια της Αιγύπτου καθώς και το επετειακό αφιέρωμα στη μνήμη της Μελίνας Μερκούρη (το 2009 έκλεισαν 15 χρόνια από το θάνατο της μεγάλης Ελληνίδας καλλιτέχνιδας και πολιτικού) σε συνεργασία με το Ίδρυμα Μελίνα Μερκούρη (το οποίο παραχώρησε στο Μουσικό Σύνολο σπάνιο αρχειακό οπτικο – ακουστικό υλικό).

%CE%A4%CE%96%CE%95%CE%9D%CE%97 %CE%A7%CE%91%CE%A4%CE%96%CE%97%CE%94%CE%97%CE%9C%CE%9F%CE%A5
Η ερμηνεύτρια Τζένυ Χατζηδήμου

Η ερμηνεύτρια Τζένυ Χατζηδήμου γεννήθηκε στο Liverpool της Αγγλίας. Έχει άριστο βιογραφικό σπουδών σε όλα τα επίπεδα μουσικής ενώ έχει παρακολουθήσει μαθήματα στο School of Creative Arts, Purdue University (West Lafayette, Indiana, USA).

Εργάστηκε ως καθηγήτρια πιάνου στα Μουσικά Σχολεία Βόλου, Λαμίας, Καρδίτσας και Άρτας, καθώς επίσης και στα Ωδεία Καρκάλα και Ρυθμός (Βόλος). Υπήρξε διευθυντικό στέλεχος και καθηγήτρια πιάνου και θεωρητικών στο Εθνικό Ωδείο (Παράρτημα Βόλου).

Επίσης υπήρξε μέλος και σολίστ (1995-2012) της Πολυφωνικής Χορωδίας του Δήμου Βόλου (υπό τη διεύθυνση του μαέστρου Γιάννη Καρκάλα) και από το 2002 συνεργάζεται με τη Φιλαρμονική Ορχήστρα του Δήμου Βόλου (υπό τη διεύθυνση του μαέστρου Γιώργου Καρυδάκη και στη συνέχεια του μαέστρου Βασίλη Τασούδη).

Έχει συμμετάσχει ως σολίστ:
• Στην Εθνική Λυρική Σκηνή (Αθήνα).
• Σε Φεστιβάλ Ωδείων και Μουσικών Σχολών Μαγνησίας.
• Στο έργο του Pergolesi “Stabat Mater” με την Κρατική Ορχήστρα του Σούμεν Βουλγαρίας και στο ίδιο έργο με τη Συμφωνική Ορχήστρα του Δήμου Βόλου.
• Με τη Συμφωνική Ορχήστρα του Δήμου Ιωαννιτών (υπό τη διεύθυνση του μαέστρου Φ. Παπαδόπουλου).
• Στο 11ο Διεθνές Φεστιβάλ Λυρικών Σολίστ (Αθήνα).
• Με τη Συμφωνική Ορχήστρα του Δήμου Βόλου (υπό τη διεύθυνση του μαέστρου Συμεών Κόγκαν).
• Με τη φιλαρμονική ορχήστρα του Δήμου Βόλου, σε πρωταγωνιστικό ρόλο, στην οπερέτα του Ν.Χατζηαποστόλου, ”Πως περνούν οι παντρεμένοι” (υπό τη διεύθυνση του μαέστρου Γ.Καρυδάκη).
• Με το (Φωνητικό Σύνολο) Voice & Voices της Σύλβιας Τσιμπανάκου (υποτροφία Maria Callas).
• Με τη χορωδία του Δημοτικού Ωδείου Λάρισας (υπό τη διεύθυνση του μαέστρου Δημήτρη Καρβούνη).
• Με την Ηπειρωτική ορχήστρα (υπό τη διεύθυνση του μαέστρου Γ Χλίτσιου),
• Με τη Βολιώτικη Χορωδία, πάλι σε πρωταγωνιστικό ρόλο, στην οπερέτα του Θ.Σακελλαρίδη “Ο Βαφτιστικός” (υπό τη διεύθυνση της μαέστρου Στ.Τζάλλα).
• Με την νεανική συμφωνική ορχήστρα του δήμου Ιωαννιτών ”Do-Re-Mi” (υπό τη διεύθυνση της μαέστρου Αγιας Γιακουμή).
• Με την νεοσύσταση ορχήστρα του ΤΜΣ σε έργα Ελλήνων και Ιταλών Μουσουργών στην Άρτα και στο Ρωμαϊκό Ωδείο της Νικόπολης (υπό τη διεύθυνση του κοσμήτορα του ΤΜΣ, και μαέστρου Θ.Τρικούπη)
Συνεργάζεται ακόμη με τους πιανίστες Καίτη Σαμαρτζή, Ειρήνη Λαλιώτου (υποτροφία Gina Bachauer), Μανώλη Νεοφύτου (υποτροφίες σε Ρωσία και Γαλλία) κ.α., καθώς και με τα Οργανικά Σύνολα ΙΑΜΒΟΣ, Ηπειρωτική Συμφωνική Ορχήστρα σε συναυλίες σε Ελλάδα, Κύπρο, Αλβανία, Αίγυπτο κ.λπ.

Η σημερινή βραδιά διοργανώνεται από τον Πολιτιστικό Σύλλογο “Η Σκιάθος”, τελεί υπό την αιγίδα του Δήμου Σκιάθου ενώ μεγάλος χορηγός είναι οι “Συγκοινωνίες Σκιάθου”. Υποστηριχτές η Dolpin of Skiathos, το Εστιατόριο Καρνάγιο και Επικοινωνίας το Skiathoslife.gr.

H είσοδος είναι ελεύθερη για το κοινό

Μοιραστείτε αυτό το άρθρο

Τελευταία Νέα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *