Περιπατητικός Τουρισμός
στην Σκιάθο

Περιπατητικός Τουρισμός , Μονοπάτια Σκιάθου

Παραδεισένια μονοπάτια στην Σκιάθο που πρέπει να εξερευνήσετε

Ένα από τα έργα που έχουν ήδη προταθεί προς ένταξη στην Ολοκληρωμένη Χωρική Επένδυση των νησιών είναι οι οικοτουριστικές διαδρομές του Δήμου Σκιάθου, έργο ώριμο προς υλοποίηση, το οποίο θα προσφέρει επιπλέον οφέλη στη Σκιάθο.

«Το συγκεκριμένο έργο περιλαμβάνει την ανάδειξη των μονοπατιών, μέσα από πλακοστρώσεις, παγκάκια, σήμανση. Έτσι θα προωθήσουμε τον περιπατητικό τουρισμό, ο οποίος είναι θεματικός τουρισμός και αναπτύσσεται σε μια περίοδο πέραν από την υψηλή σεζόν», δήλωσε ο δήμαρχος Σκιάθου Θοδωρής Τζούμας.

 Πηγή : https://etravelnews.gr/skiathos-shedio-anadeixis-monopation-gia-proselkysi-peripatitikou-tourismou/

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΤΩΝ ΠΡΟΤΑΣΕΩΝ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΣΚΙΑΘΟΥ ΓΙΑ ΤΑ ΜΟΝΟΠΑΤΙΑ ΤΟΥ ΝΗΣΙΟΥ

 Σύνοψη των προτάσεών:  ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ‘ΜΟΝΟΠΑΤΙΑ ΣΚΙΑΘΟΥ’

Η Σκιάθος προσφέρει 26 πεζοπορικές διαδρομές -σε σύνολο 208 χλμ. Επίσης, είναι σε διαδικασία πιστοποίησης Leading Quality Trail, το μονοπάτι “Skiathos Trail”, μια ιδιαίτερη πεζοπορική διαδρομή με συνολικό μήκος 48 χλμ.

Πεζοπορώντας στη Σκιάθο θα συναντήσετε σκιερά δάση κατά μήκος των ρεμάτων, θα δείτε ιστορικά μέρη και θα απολαύσετε νοστιμιές σε παραδοσιακές ταβέρνες πάνω στην αμμουδιά.
Όλες οι διαδρομές βρίσκονται σε πολύ καλή κατάσταση και είναι σηματοδοτημένες. Για περισσότερες πληροφορίες υπάρχει ο τουριστικός και πεζοπορικός οδηγός Σκιάθου ή ακόμα καλύτερα μπορείτε να οργανώσετε τη πεζοπορία σας μαζί μας, με έμπειρο οδηγό, ο οποίος θα σας ενημερώσει για τη φύση, τα βότανα (μέχρι τέλος Ιουνίου) και την ιστορία του νησιού.

-Υπάρχει η δυνατότητα οργάνωσης πεζοπορίας και στη Σκόπελο.

Όλες οι διαδρομές δίνονται ως δώρο σε αρχείο για το GPS και ένα πεζοπορικό μετάλλιο για όλους όσους έφτασαν τις 24 διαδρομές.

Λίγα λόγια για τον ιδρυτή του Πεζοπορικού Κέντρου www.hikingskiathos.com

Ο Ortwin Widmann, κατάγεται από την Γερμανία και έγινε μεγάλος οπαδός της Ελλάδας και ιδιαίτερα της Σκιάθου. Από το 1997 μένει στη Σκιάθο με τη γυναίκα του. Με τη πάροδο του χρόνου γνώρισε την ελληνική γλώσσα, καθώς και τους παραδοσιακούς χορούς και τα λαϊκά τραγούδια της Σκιάθου. Έχει μελετήσει τα τοπικά έθιμα και την ιστορία του νησιού και ως εραστής της φύσης και ενθουσιώδης πεζοπόρος έχει εξερευνήσει ολόκληρο το νησί και τις ομορφιές του περπατώντας. Επίσης, έφτιαξε Οδηγό Πεζοπορίας για τη Σκιάθο, ο οποίος περιλαμβάνει πληροφορίες και μερικές από τις πιο εντυπωσιακές διαδρομές για πεζοπορία συνοδευόμενες από ιστορικές αναφορές. Παρέχει, επίσης, χρήσιμες συμβουλές, ώστε ο επισκέπτης να έχει στη διάθεσή του πληροφορίες που θα διευκολύνουν την περιήγησή του.

Περισσότερες πληροφορίες θα βρείτε στο Πεζοπορικό Κέντρο Σκιάθου www.hikingskiathos.com
Επικοινωνία: Ortwin Widmann
Tel: +(30) 6972705416
Email: widmann@otenet.gr

ΠΗΓΗ : ALTERANTIVE TOURISM 

lehouni beach 1

Like us @skiathoshoteliers​

Local Weather

SKIATHOS WEATHER

Follow us #skiathoshoteliers​