Πάνω από 150 αφίξεις αεροπλάνων στη Σκιάθο

Στις 158 αναμένεται να αλέθουν οι αφίξεις αεροπλάνων στο αεροδρόμιο της Σκιάθου για τον μήνα Μάιο, δίνοντας έτσι ελπίδες ότι το φετινό καλοκαίρι τουριστικά θα είναι πολύ καλύτερο από πέρυσι και πρόπερσι μοιάζοντας ουσιαστικά με το 2019.
Το νησί του Παπαδιαμάντη ήδη βρίσκεται σε τουριστικούς ρυθμούς με τους επισκέπτες να δίνουν δυναμικό «παρών».
Ήδη έχουν ανοίξει όλα τα εμπορικά καταστήματα αλλά και οι επιχειρήσεις εστίασης. Τόσο οι κεντρικοί δρόμοι όσο και τα στενά δρομάκια αποπνέουν μια αίσθηση ζωντάνιας, δημιουργίας και τουριστικής ομαλότητας.
«Η πρώτη άφιξη αεροπλάνου με τουρίστες ήταν φέτος το Μεγάλο Σάββατο στις 23 Απριλίου» τόνισε ο δήμαρχος Σκιάθου κ. Θοδωρής Τζούμας και πρόσθεσε πως «μέσα στον Μάιο θα έχουν πραγματοποιηθεί συνολικά 158 αεροπορικές αφίξεις με ξένους επισκέπτες από διάφορες χώρες».
Ο αριθμός αυτός ασφαλώς και καμία σχέση δεν έχει με πέρυσι και πρόπερσι. Πέρυσι οι πτήσεις άρχισαν από τον Ιούνιο και μετά, ενώ οι πρώτοι βρετανοί τουρίστες έφτασαν στη Σκιάθο προς τα τέλη Ιουλίου. Φέτος οι Βρετανοί που αποτελούν μια πολύ δυναμική αγορά της Σκιάθου, έχουν έρθει στο νησί από τον τρέχοντα μήνα, δηλαδή πολύ νωρίτερα από πέρυσι.
Ο πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων Σκιάθου κ. Αλέξανδρος Ευσταθίου ανέφερε πως «ο φετινός Μάιος είναι ως προς τις αφίξεις αεροπλάνων αυξημένος σε σχέση ακόμη και με το 2019. Βέβαια περιμένουμε να δούμε και τα στοιχεία με τις πληρότητες. Πάντως προς το παρόν υπάρχει ικανοποίηση για την τουριστική κίνηση και ελπίζουμε με τους ίδιους ρυθμούς να κινηθεί και ο Μάιος».
Ο ίδιος συμπλήρωσε πως «αυτή την περίοδο οι τουρίστες στο νησί προέρχονται από Αγγλία, Γερμανία και χώρες της Σκανδιναβίας».
Εκτός όμως από την έλευση τουριστών μέσω τσάρτερ υπάρχουν και οι επισκέπτες που φτάνουν στο νησί ακτοπλοϊκώς τόσο από τον Βόλο και από τη Βόρεια Εύβοια, ενώ σε λίγες μέρες θα υπάρχει σύνδεση και με τη Θεσσαλονίκη, μια ακτοπλοϊκή γραμμή που πέρυσι ανέβασε πολύ τουριστικά το νησί».

Πηγή: e-thessalia.gr

Μοιραστείτε αυτό το άρθρο

Τελευταία Νέα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *