Όλα τα νέα προγράμματα του ΟΑΕΔ για τις νέες προσλήψεις

Του Δημήτρη Κατσαγάνη

Συνολικά  86.000 νέες θέσεις εργασίας θα  μπορούσαν να δημιουργηθούν φέτος μέσω προγραμμάτων του ΟΑΕΔ, σύμφωνα με την παρουσίαση που έγινε χθες στα κεντρικά γραφεία του οργανισμού, με τη συμμετοχή του Πρωθυπουργού, Κωνσταντίνου Μητσοτάκη, του Υπουργού Εργασίας, Κωστή Χατζηδάκη και του διοικητή του ΟΑΕΔ, Σπύρου Πρωτοψάλτη.

Από τις 86.000, οι 62.000 θα προέλθουν από προγράμματα τα οποία θα ”ανοίξουν” φέτος, ενώ οι υπόλοιπες 24.000 θα προέλθουν από προγράμματα τα οποία ”ανοίξαν” πέρσι.

Τα νέα προγράμματα του 2022

Το 2022 με πόρους του Ταμείου Ανάκαμψης & Ανθεκτικότητας και του ΕΣΠΑ ο ΟΑΕΔ θα υλοποιήσει 11 νέα προγράμματα απασχόλησης εργασιακής εμπειρίας και επιχειρηματικότητας (τα 4 στις λιγνιτικές περιοχές), ύψους 587 εκατ. ευρώ προϋπολογισμό. Αφορούν 62.000 θέσεις εργασίας.

Από αυτές, οι 35.000 θα “τρέξουν” με χρηματοδότηση του Ταμείου Ανάκαμψης. Αυτά είναι:

Όλα τα νέα προγράμματα του ΟΑΕΔ για τις νέες προσλήψεις

Με πόρους του ΕΣΠΑ, φέτος θα “ανοίξουν” νέα προγράμματα 27.000 νέων θέσεων απασχόλησης. Συγκεκριμένα αυτά θα είναι:

σξηφδωξησφγ

Τα προγράμματα του 2021 που παραμένουν “ανοιχτά” και φέτος

Από τα 16 προγράμματα του 2021 παραμένουν ανοιχτά για αιτήσεις 7 προγράμματα, σύμφωνα το Υπουργείο Εργασίας. Αυτά θα συνεισφέρουν περίπου 24.000 θέσεις εργασίας μέσα στο 2022. Αυτά είναι τα εξής:

– Πρόγραμμα επιχορήγησης επιχειρήσεων για την απασχόληση ανέργων ηλικίας 30 ετών και άνω στις Περιφέρειες σε μετάβαση (MΕΤ), με έμφαση στις γυναίκες (β΄κύκλος)

-Ειδικό πρόγραμμα επιχορήγησης επιχειρήσεων για την απασχόληση 3.400 ανέργων, πρώην εργαζομένων στις επιχειρήσεις που επλήγησαν λόγω της απολιγνιτοποίησης στις Περιφέρειες της Δυτικής Μακεδονίας και της Πελοποννήσου

– Ειδικό Πρόγραμμα προεργασίας για 2.000 ανέργους νέους, ηλικίας 18-29 ετών, περιοχών των Περιφερειών Δυτικής Μακεδονίας και Πελοποννήσου που επλήγησαν από τις επιπτώσεις της απολιγνιτοποίησης

– Πρόγραμμα Απασχόλησης Ανέργων από Ευπαθείς Κοινωνικές Ομάδες (ΕΚΟ)

– Πρόγραμμα δεύτερης επιχειρηματικής ευκαιρίας

– Πρόγραμμα 9.200 δικαιούχων “Επιταγής Επανένταξης στην αγορά εργασίας”

– Πρόγραμμα Απασχόλησης Μακροχρονίων Ανέργων 55-67 ετών

Πηγή: www.capital.gr

Μοιραστείτε αυτό το άρθρο

Τελευταία Νέα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *