ΜΕ ΤΑ ΑΡΩΜΑΤΑ ΤΗΣ ΣΚΙΑΘΟΥ

Οινοποιείο

Το οινοποιείο του Κτήματος Παρίσσης  είναι μια  καινούρια σύγχρονη οινοπαραγωγική μονάδα στην περιοχή Προφήτης Ηλίας της Σκιάθου  . Σχεδιασμένο με λιτή ελληνική αρχιτεκτονική με χώρους ικανούς να φιλοξενήσουν, να μυήσουν, να εκπαιδεύσουν και να διασκεδάσουν τους επισκέπτες.

  • Ιωάννης Παρίσσης

    Ο δημιουργός του ο Γιάννης Παρίσσης, ένας λάτρης και φίλος του κρασιού είναι ένας επαγγελματίας οινοποιός.

Parissis Winery

Το οινοποιείο Παρίσση είναι ένα από τα πλέον ομορφότερα μικρά οινοποιεία της Ελλάδας, με πολύ ενδιαφέροντα τοπικά κρασιά. Κτισμένο 100 μέτρα από τον προφήτη Ηλία, ένα εκκλησάκι στις πλαγιές του βουνού, που βρίσκεται στη πλάτη της πόλης της Σκιάθου και σ’ ένα κατάφυτο δάσος από πεύκα, σχίνα και πλατάνια, σε ένα πλάτωμα όπου ήταν φυτεμένο ένα μικρό αμπέλι, το οινοποιείο στέκει ως ένα μικρό κόσμημα. Ο δημιουργός του ο Γιάννης Παρίσσης, ένας λάτρης και φίλος του κρασιού είναι ένας επαγγελματίας οινοποιός.

Το 2020 το οινοποιείο Παρίσση είναι έτοιμο. Τριάντα στρέμματα αμπέλια – τα οποία κάθε χρονιά αυξάνονται-, ένα σύγχρονο οινοποιείο δυναμικότητας 30.000 φιαλών, με οινολόγο η Σκιαθίτικης καταγωγής Κατερίνα Μιτζέλου, με κρασιά υψηλού επιπέδου ειδικά ο ροδίτης και η μαλαγουζιά, μια θέα που δεν χορταίνεται και δυο ιδιοκτήτες ο Γιάννης και η Μαρία δημιουργικοί και πρόθυμοι να σε κάνουν να περάσεις όμορφα.

 

Τα κρασιά του Οινοποιείου Παρίσσης:

  • Thalassa Steria, οίνος λευκός ξηρός, ροδίτης
  • Antithessi, οίνος λευκός ξηρός
  • Ροζέ Παρίσση, οίνο ροζέ ξηρός
  • Επί Τόπου, οίνος λευκός ξηρός, ασύρτικο, ροδίτης
  • Vapori, οίνος ερυθρός ξηρός, ξινόμαυρο Λημνιό
parissis winery skiathos4

Προτεινόμενα άρθρα

122369187 825922728217307 4887270385400986313 o
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ
info@skiathosweb.gr

Συγκροτήθηκε σε Σώμα το νέο Δ.Σ. της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ξενοδόχων με πρόεδρο τον Γρηγόρη Τάσιο

Το νέο Διοικητικό Συμβούλιο της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ξενοδόχων, όπως προέκυψε από τις Αρχαιρεσίες της 15ης Οκτωβρίου 2020, συνεδρίασε σήμερα και συγκροτήθηκε σε Σώμα, ως ακολούθως:Πρόεδρος:

Read More »
enosi xenodohon skiathou
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ
info@skiathosweb.gr

Ένωση Ξενοδόχων Σκιάθου: Στόχος το νησί μας να παραμείνει ένας από τους κορυφαίους προορισμούς

Με εξαιρετική επιτυχία πραγματοποιήθηκε η πρώτη συνεδρίαση των μελών του νέου Διοικητικού Συμβουλίου της Ένωσης Ξενοδόχων Σκιάθου, που προέκυψαν απο τις αρχαιρεσίες της 2ας Αυγούστου

Read More »
deltio typoy
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
info@skiathosweb.gr

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Με μεγάλη μας έκπληξη παρακολουθήσαμε στο τελευταίο Δημοτικό Συμβούλιο, διάφορους Δημοτικούς Συμβούλους να τοποθετούνται κατά της Τουριστικής Ανάπτυξης του νησιού μας.Ακούσαμε δηλώσεις όπως: «Η Σκιάθος

Read More »