Ο Όμιλος Lufthansa θα αποκτήσει έως και το 40% της ITA Airways

Ο Όμιλος Lufthansa βρίσκεται σε διαπραγματεύσεις με την ITA Airways για την ανάληψη μεριδίου από 15% έως 40% του κεφαλαίου της νέας ιταλικής αεροπορικής εταιρείας, σύμφωνα με την ιταλική εφημερίδα Il Messaggero .

Μέσω αυτής της συμμετοχής, ο Όμιλος Lufthansa σκοπεύει να ενσωματώσει την ITA Airways στις δραστηριότητες του ομίλου, μαζί με τις Austrian Airlines, Brussels Airlines και SWISS.

Εάν επιβεβαιωθεί η συμφωνία, ο Όμιλος Lufthansa σχεδιάζει να αναπτύξει συνέργειες όπως η συντήρηση, η αγορά αεροσκαφών, καθώς και η μετατροπή του αεροδρομίου Fiumicino της Ρώμης σε έναν πραγματικά διεθνή κόμβο.

Λαμβάνοντας υπό την προστασία της την ITA Airways, η Lufthansa θα εμπόδιζε τον κύριο ανταγωνιστή της, τον όμιλο Air France-KLM και τον συνεργάτη του Delta Air Lines, να κυριαρχήσουν στην ιταλική αγορά μέσω μιας συμμαχίας με την ITA Airways με τον ίδιο τρόπο που είχαν με την Alitalia στο πλαίσιο της Συμμαχία SkyTeam. Επιπλέον, η Ιταλία είναι η δεύτερη μεγαλύτερη διεθνής αγορά της Lufthansa μετά τις ΗΠΑ

Από την πλευρά του, ο Alfredo Altavilla, πρόεδρος της ITA Airways, δήλωσε ότι ενδιαφέρεται πολύ για μια εξαγορά από τη Lufthansa.

Η νέα ιταλική αεροπορική εταιρεία τέθηκε σε λειτουργία στις 15 Οκτωβρίου 2021, αντικαθιστώντας τη ζημιογόνο Alitalia και έκτοτε έχει δείξει σταθερά βήματα για να καθιερωθεί ως η ναυαρχίδα της Ιταλίας: παρήγγειλε 28 νέα αεροσκάφη Airbus, εντάχθηκε στη συμμαχία Skyteam και υπέγραψε κοινή χρήση κωδικών συμφωνίες με πολλές αεροπορικές εταιρείες.

Πηγή: www.tourismtoday.gr

Μοιραστείτε αυτό το άρθρο

Τελευταία Νέα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *