Νέες αντιδράσεις από τους ξενοδόχους στις δηλώσεις Κικίλια

Σοβαρές αντιδράσεις στους ξενοδόχους προκαλούν οι συνεχόμενες δηλώσεις του υπουργού Τουρισμού κ. Βασίλη Κικίλια, ο οποίος μετά τις “μπριτζόλες” και τις “καρέκλες” και τις “συμφωνίες” με τους tour operators να “δώσουν αυξήσεις στα συμβόλαια στους Έλληνες ξενοδόχους, για να πληρώσουν καλύτερα τους εργαζόμενους και να δώσουν φθηνότερες τιμές στους Έλληνες τουρίστες”, προχώρησε σε συστάσεις προς τους Έλληνες ξενοδόχους, εν μέσω πρωτοφανούς κρίσης, “να δώσουν καλύτερα πληρωμένες δουλειές και ποιοτικές θέσεις εργασίας”.

Είπε ο κ. Κικίλιας: «Είναι πολύ σημαντικό, όλοι να καταλάβουν ότι οι πρεσβευτές μας για τον τουρισμό είναι οι εργαζόμενοί μας. Και δικαιούνται μέρισμα της επιτυχίας του τουρισμού. Ως εκ τούτου, συστήνω με θέρμη, στους επιχειρηματίες να δώσουν καλύτερα πληρωμένες δουλειές και ποιοτικές θέσεις εργασίας”.

kikilias 2022 foto5.2.22Σε ανάρτησή του στα social media, ο πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδοχείων Δράμας και μέλος του ΔΣ της ΠΟΞ Άγγελος Καλλίας, ανέφερε σχολιάζοντας τις δηλώσεις του υπουργού: “Όταν ο Υπουργός που εκπροσωπεί τον κλάδο μας, κάνει τέτοιου είδους δηλώσεις οι οποίες υποσκάπτουν τον κλάδο, μειώνουν την εικόνα και την προσπάθεια μας όλα αυτά τα χρόνια, προεξοφλούν την πορεία του τουρισμού σε μία χρονιά που ακόμα δεν έχει ξεκινήσει, με πρωτόγνωρες δυσκολίες μπροστά μας, όταν θεωρεί δεδομένη την επιβίωση και την “κονόμα” των ξενοδόχων, δημιουργεί εντυπώσεις στη κοινωνία, σε μία προσπάθεια να γίνει αρεστός αλλά ταυτόχρονα όχι χρήσιμος για τον κλάδο και αν μη τι άλλο τέτοιου είδους δηλώσεις δημιουργούν περισσότερα προβλήματα αντί για λύσεις, περιορίζει τις προσδοκίες μας για ουσιαστικοί αντιμετώπιση των προβλημάτων μας.
✅Ραντεβού στις 18-5 στη ΓΣ της Ομοσπονδίας Ξενοδόχων.
➡️Ενημερωτικά η μέση ετήσια πληρότητα στους χειμερινούς προορισμούς το 2019 ήταν 25% βάσει επίσημων στοιχείων ΕΛΣΤΑΤ και φέτος θα κινηθούμε περί του 15% αλλά βάσει δηλώσεων του κ. Υπουργού φέτος σπάσαμε όλα τα κοντέρ!”.

Εντυπωσιακά όμως είναι και τα σχόλια προέδρων ενώσεων ξενοδόχων, αλλά και απλών πολιτών, στην ανάρτηση του κ. Καλλία.

Ενδεικτικά, κάποια από αυτά αναφέρουν:

Yannis Kouroupas Άγγελε, αυτά να τα βλέπουν οι παραπάνω…Αυτοί που συντρώγουν με τον Κυριάκο.

Sofia Flega Γιατί ο υπουργός ξέρει…..!!!!

Yannis F. Chatzis Δυστυχώς το κράτος προσεγγίζει τον κλάδο μας ευκαιριακά.. Πάραυτα βάζουμε συνεχώς πλάτη.. Σχήμα οξύμωρο.

Thanasis Baroutas Αν δεν σοβαρευτούν να βάλουν Υπουργού Τουρισμού έναν πραγματικά γνώστη του Τουρισμού που να έχει βγει από τον Τουρισμό και κοιτάζουν να κάνουν πολιτική με τον Τουρισμό και να βολέψουν τους δικούς τους και αυτούς που τους έχουν τάξει αυτά θα έχουμε από την Εκάστοτε Κυβέρνηση όπως και έχουμε ανέκαθεν… Μόνοι μας τραβάμε κουπί και έχουμε και συστάσεις από μη γνώστες μάλιστα…!!

Soyrelis Spyros Και μπαίνει συνήθως κάποιος για ξεκούραση και αγρανάπαυση, ουσιαστικά να είναι μέσα στην επικαιρότητα, αλλά να μην έχει και πολλές σκοτούρες…

Chris Prokopidis Απλά στον κόσμο του…

Δηλώσεις

Υπενθυμίζεται ότι ο υπουργός Τουρισμού είχε δηλώσει: “Από τους μεγάλους tour operators στο εξωτερικό ζήτησα να δώσουν καλύτερα πακέτα στους Έλληνες ξενοδόχους, για να μπορούμε να διεκδικήσουμε καλύτερες αμοιβές για τους εργαζόμενους στον Τουρισμό και καλύτερες τιμές για τους τουρίστες και ειδικά για τους Έλληνες στο εσωτερικό τουρισμό”, στην εκπομπή «Αταίριαστοι» του ΣΚΑΙ και στους δημοσιογράφους Γιάννη Ντσούνο και Χρήστο Κούτρα, δημιουργώντας εύλογες απορίες για το τι ακριβώς εννοεί…Ακόμη, τον Φεβρουάριο είχε πει ότι στους χειμερινούς προορισμούς φέτος “δεν έβρισκες καρέκλα και μπριτζόλα”, σε συνέντευξή του στον ΑΝΤ1. Στις δηλώσεις αυτές του υπουργού Τουρισμού, είχαν απαντήσει με στοιχεία για την κίνηση στις περιοχές ευθύνης τους, πολλές τοπικές ενώσεις ξενοδόχων, δίνοντας τα πραγματικά στοιχεία των πληροτήτων, τα οποία είναι πολύ κοντά στα επίσημα ΣΥΝΟΛΙΚΑ στοιχεία που προκύπτουν από τις έρευνες του ΙΤΕΠ και βέβαια απέχουν παρασάγγας από τα στοιχεία που αναφέρει ο κ. Κικίλιας.

Τέλος, αξίζει να γίνει αναφορά και στο θέμα των πτήσεων από ΗΠΑ, που επί μήνες ο κ. Κικίλιας, πανηγύριζε για 14 πτήσεις για πρώτη φορά στα χρονικά για να αποκαλυφθεί ότι τελικά είναι 9 όπως και το 2021, ενώ τις τελευταίες ημέρες λέει για 500.000 Αμερικανούς που θα έρθουν στην Ελλάδα, σημειώνοντας μεγάλη αύξηση, όταν το 2019 είχαν έρθει 1.178.000 Αμερικανοί…

Πηγή: money-tourism.gr

Μοιραστείτε αυτό το άρθρο

Τελευταία Νέα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *