Μη προβλέψιμη η ημερομηνία για την έναρξη της τουριστικής περιόδου

ΕΝΩΣΗ ΞΕΝΟΔΟΧΩΝ ΣΚΙΑΘΟΥ

Η Ένωση Ξενοδόχων Σκιάθου συμμετείχε στην τηλεδιάσκεψη που διοργάνωσε ο Δήμος Σκιάθου με την Γενική Γραμματέα Τουριστικής Πολιτικής & Ανάπτυξης του Υπουργείου Τουρισμού, κυρία Βίκυ Λοΐζου  και ο Πρόεδρος της Ένωσης κ. Ευσταθίου, μετέφερε τους προβληματισμούς και τις ανησυχίες των ξενοδόχων και των επαγγελματιών τουρισμού, για την τουριστική σεζόν 2021.

Ο κ. Ευσταθίου τόνισε στην κα. Λοΐζου, πως το Ηνωμένο Βασίλειο αποτελεί την μεγαλύτερη πηγή άντλησης τουριστών για το νησί της Σκιάθου και η κυβέρνηση της Αγγλίας έχει ξεκινήσει τις συζητήσεις για την έναρξη των πτήσεων είτε 21 Ιουνίου είτε αρχές Αυγούστου. Αν επικρατήσει το σενάριο του Αυγούστου είναι ολική καταστροφή.

Έχοντας τέτοιες ειδήσεις από χώρες και αεροπορικές εταιρείες που παίζουν σημαντικό ρόλο στην τουριστική αγορά της Σκιάθου, διαπιστώνουμε πως η φετινή τουριστική σεζόν θα είναι δυσκολότερη από την περσυνή.

Χαρακτηριστικά ο κ. Ευσταθίου επισήμανε πως, «Το να λέμε πως η χώρα ανοίγει 14 Μαΐου, για εμένα δεν είναι ρεαλιστικό, δημιουργεί λανθασμένες προσδοκίες, διότι δεν θα ανοίξουμε 14 Μαΐου». Υπενθύμισε στην κα. Λοΐζου την ανάγκη άμεσου εμβολιασμού, τόσο των απασχολούμενων στον τουριστικό κλάδο, όσο και των κατοίκων τουριστικών προορισμών.

Ο ανταγωνισμός θα είναι μεγάλος και δεν θα είναι μόνο εξωτερικός από άλλες τουριστικές χώρες εντός και εκτός της ΕΕ, θα είναι και εσωτερικός μεταξύ των τουριστικών προορισμών της Ελλάδας.

«Πρέπει να κινηθούμε τάχιστα, ώστε να προσελκύσουμε εμείς πρώτοι την αγορά που θα ταξιδέψει, γιατί αυτή τη στιγμή δεν είναι τίποτα σίγουρο.», είπε κλείνοντας ο κ. Ευσταθίου, εξηγώντας την ανάγκη να εντοπιστούν οι αεροπορικές εταιρείες, που έχουν «κλειδώσει» το πτητικό τους πρόγραμμα για το φετινό καλοκαίρι.

Τέλος, ο κ. Ευσταθίου τόνισε στην κα. Λοΐζου, την ανάγκη να επισπεύσουν οι διαδικασίες του Υπουργείου, σχετικά με την λειτουργία των ξενοδοχείων καραντίνας.

Μοιραστείτε αυτό το άρθρο

Τελευταία Νέα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *