«Μάζεμα» των ζημιών της Ryanair – «Εξαιρετικά αβέβαιο» το 2022 λόγω της Όμικρον

Υποχώρηση ζημιών και αύξηση εσόδων κατέγραψε η Ryanair για τη χρήση του γ’ τριμήνου του 2021, σύμφωνα με τα αποτελέσματα που ανακοίνωσε η αεροπορική εταιρεία χαμηλού κόστους, κάνοντας λόγο για «εξαιρετική αβεβαιότητα» της μέσα στους επόμενους μήνες λόγω των επιπτώσεων που έχει η μετάλλαξη Όμικρον στις ταξιδιωτικές μετακινήσεις.

Σύμφωνα με την εταιρεία, οι ζημίες για το τρίμηνο που ολοκληρώθηκε στις 31 Δεκεμβρίου διαμορφώθηκαν σε 96 εκατ. ευρώ έναντι ζημιών 321 εκατ. ευρώ το αντίστοιχο χρονικό διάστημα του 2020 και ενώ οι αναλυτές σε δημοσκόπηση του Refinitiv ανέμεναν ζημίες 95,6 εκατ. ευρώ.

Τα συνολικά έσοδα της Ryanair έφτασαν τα 1,47 δισ. ευρώ έναντι 341,2 εκατ. ευρώ το αντίστοιχο περσινό διάστημα, ενώ οι αναλυτές ανέμεναν έσοδα 1,52 δισ. ευρώ.

Η μέση τιμή των εισιτήριων για τις πτήσεις της εταιρείας διαμορφώθηκε στα 25 ευρώ, μειωμένη κατά 24% σε σχέση με τον προηγούμενο χρόνο.

Η διοίκηση της Ryanair ανακοίνωσε ακόμα πως τα λειτουργικά κόστη ανήλθαν σε 1,59 δισ. ευρώ έναντι 670 εκατ. ευρώ πέρσι, λόγω των ακυρώσεων πτήσεων, της αύξησης του κόστους από τις διοικήσεις των αεροδρομίων και εξαιτίας της αύξησης των τιμών στα κόστη καυσίμων

Εξάλλου, η Ryanair ανακοίνωσε σχέδιο για δημιουργία 6.000 νέων θέσεων εργασίας μέσα στα επόμενα 5 χρόνια.

Πηγή: www.insider.gr

Μοιραστείτε αυτό το άρθρο

Τελευταία Νέα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *