Κικίλιας: Πολύ θετικά τα μηνύματα από τις κρατήσεις – Η αντιμετώπιση της πανδημίας μας καθιέρωσε ως ασφαλή προορισμό

Η πανδημία και ο τρόπος που την αντιμετωπίσαμε, ειδικά στα πρώτα της κύματα, οδήγησε σε ένα rebranding της χώρας στο εξωτερικό, ανέφερε ο υπουργός Τουρισμού

Στα πολύ θετικά – όπως τα χαρακτήρισε – μηνύματα από τις κρατήσεις και τις αφίξεις των πρώτων τουριστών στη χώρα μας, αναφέρθηκε ο υπουργός Τουρισμού, Βασίλης Κικίλιας, μιλώντας στο MEGA.

Ο υπουργός Τουρισμού αναφέρθηκε, φέρνοντας ως παράδειγμα τα ελπιδοφόρα στοιχεία που εισέπραξε στο πρόσφατο ταξίδι του στη Ρουμανία, η οποία αποτελεί την πρώτη χώρα στον οδικό τουρισμό στην Ευρώπη.

«Πάνω από 1,5 εκατ. ταξιδιώτες αναμένονται, μόνο από τη Ρουμανία, κυρίως στη Βόρεια Ελλάδα: Θάσο Καβάλα, Πιερία και φυσικά Χαλκιδική. Όπως ανέφεραν δε οι τουριστικοί πράκτορες με τους οποίους συναντήθηκα στο Βουκουρέστι, η Ελλάδα αποτελεί τον νούμερο “ένα” προορισμό για τους Ρουμάνους φέτος. Αυτή την εβδομάδα, θα βρεθώ στη Σερβία, συνεχίζοντας τη στρατηγική “door to door” για να καλύψουμε το όποιο κενό υπάρχει από το ομολογουμένως μικρό ποσοστό Ρώσων επισκεπτών που είχαμε στη Βόρεια Ελλάδα», σημείωσε, προαναγγέλλοντας σειρά επιτόπιων επισκέψεων και σε τουριστικούς προορισμούς του εσωτερικού, προκειμένου – όπως είπε – να έχει προσωπική εικόνα.

«Στόχος μας είναι να επιμηκύνουμε το τουριστικό μοντέλο σε όλους τους προορισμούς. Φιλοδοξούμε να έχουμε τουρίστες – κάτι που μεταφράζεται σε εισόδημα για τη μέση ελληνική οικογένεια – μέχρι τον Νοέμβριο και τον Δεκέμβριο», επισήμανε επίσης ο υπουργός .

Αναφερόμενος στα μηνύματα από το Πάσχα και την Πρωτομαγιά, ο υπουργός Τουρισμού έκανε λόγο για «εντυπωσιακά» στοιχεία. «Ενδεικτικά, η πληρότητα στη Θάσο ήταν στο 90% και στη Χαλκίδα στο 100%» τόνισε για να προσθέσει: «Προσωπικά, προβλέψεις γενικά δεν κάνω. Και δε θα κάνω ούτε φέτος για τον τουρισμό. “Ταμείο” θα κάνουμε στο τέλος του 2022. Είναι σημαντικό, όμως, ότι βλέπουμε ότι αυξάνει τόσο ο μέσος χρόνος της παραμονής των επισκεπτών στη χώρα μας, όσο και τα χρήματα που αφήνουν οι τουρίστες».

Αναφερόμενος στους εργαζόμενους στον κλάδο του τουρισμού, ο κ. Κικίλιας στάθηκε στη σημασία της σημαντικής παρέμβασης της Κυβέρνησης με την πρόσφατη αύξηση του κατώτατου μισθού και κάλεσε τους επιχειρηματίες του χώρου να σεβαστούν -όπως είπε- τους εργαζόμενούς τους. «Δεν θέλω να αδικήσω τη συντριπτική πλειοψηφία των επαγγελματιών του τουρισμού και των ιδιοκτητών», σημείωσε χαρακτηριστικά ο υπουργός Τουρισμού, προσθέτοντας: «Είναι πολύ σημαντικό, όλοι να καταλάβουν ότι οι πρεσβευτές μας για τον τουρισμό είναι οι εργαζόμενοί μας. Και δικαιούνται μέρισμα της επιτυχίας του τουρισμού. Ως εκ τούτου, συστήνω με θέρμη, στους επιχειρηματίες να δώσουν καλύτερα πληρωμένες δουλειές και ποιοτικές θέσεις εργασίας. Αναγνωρίζω ότι οι περισσότεροι επαγγελματίες του κλάδου, είναι εξαιρετικοί. Για αυτούς όμως που δεν είναι σωστοί, θα υπάρχουν και έλεγχοι και κυρώσεις. Κυρίες και κύριοι που σας ανήκουν οι ξενοδοχειακές επιχειρήσεις, θα σεβαστείτε τους εργαζομένους στον ελληνικό τουρισμό».

Ο κ. Κικίλιας μίλησε και για το νέο πρόγραμμα κοινωνικού τουρισμού – ύψους 30 εκατ. ευρώ – που θα “τρέξει” από την 1η Ιουλίου.

Όπως τόνισε ο υπουργός Τουρισμού, η διαδικασία θα είναι σαν το “free pass” και το voucher για τους δικαιούχους θα έχει ισχύ για όλο το χρόνο, προκειμένου να μπορεί να χρησιμοποιηθεί, όποτε ο ωφελούμενος το επιθυμεί, χωρίς περιορισμούς.

Τέλος, ο υπουργός Τουρισμού αναφορικά με το ενδεχόμενο να υπάρξουν διακοπές ρεύματος σε τουριστικούς προορισμούς εξαιτίας της εισαγόμενης ενεργειακής κρίσης, τόνισε ότι υπάρχει η διαβεβαίωση από την Προεδρία της Κυβέρνησης, το υπουργείο Ενέργειας, τον ΔΕΔΔΗΕ και όλους τους συναρμόδιους φορείς ότι οι τουριστικοί προορισμοί θα προασπιστούν, ενεργειακά, σε κάθε περίπτωση. «Με αυτά τα πράγματα δεν παίζουμε. Το προλαμβάνειν είναι ανώτερο το θεραπεύειν», κατέληξε ο κ. Κικίλιας.

Πηγή: www.newmoney.gr

Μοιραστείτε αυτό το άρθρο

Τελευταία Νέα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *