Καλλίας (ΠΟΞ): «Ο τουρισμός φέτος δεν ξεκινά καν από το μηδέν, ξεκινά από το μείον!»

ΕΝΩΣΗ ΞΕΝΟΔΟΧΩΝ ΣΚΙΑΘΟΥ

Οι κρατήσεις που έρχονται αυτή τη στιγμή, αφορούν κυρίως στον Αύγουστο και στον Σεπτέμβριο, λιγότερο τον Ιούλιο και όλες έχουν τη δυνατότητα ακύρωσης, άρα αντιλαμβάνεται κάποιος- ας μου επιτραπεί η έκφραση-ότι είναι fake κρατήσεις, δ’ηλωσε μεταξύ άλλων, ο Άγγελος Καλλίας.

«Χωρίς κρατήσεις, χωρίς προκαταβολές και με απλήρωτη την περσινή περίοδο από ξένους tour οperators, ο  Τουρισμός φέτος δεν ξεκινά καν από το μηδέν, αλλά από το μείον, από αφετηρία δηλαδή χειρότερη της περσινής.»

Τα παραπάνω τόνισε ο Έφορος Δημοσίων Σχέσεων και μέλος Δ.Σ. της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ξενοδόχων κ. Άγγελος Καλλίας, μιλώντας στο Radio North 98 και στην εκπομπή “Βόρειος Αντίκτυπος”, για τις φετινές προοπτικές του Τουρισμού στην Ελλάδα.

« Δεν είμαστε ακόμα έτοιμοι», σημείωσε μεταξύ άλλων. «Σκεφτείτε ότι ο σημαντικότερος κλάδος δεν έχει εμβολιαστεί ακόμη. Άρα λοιπόν μιλάμε για τους ξενοδόχους και τους υπαλλήλους, οι οποίοι θα υποδεχθούν τους χιλιάδες ή και τα εκατομμύρια τουρίστες και δεν έχει ξεκινήσει ο εμβολιασμός τους. Εκτός αν αποδεχθούμε ότι δεν θα τους εμβολιάσουμε ακόμα. Φέτος ξεκινάμε όχι από το μηδέν, από το μείον, διότι πάμε να καλύψουμε αν θέλετε και την ψυχολογία του κόσμου και τη διάθεση του να ταξιδέψει, ούτως ώστε να αρχίσουμε να βλέπουμε κρατήσεις. Υπό αυτή την έννοια, που είναι μια πραγματικότητα, ξεκινάμε από μια μηδενική βάση και πάμε να πάρουμε νούμερα, τα οποία δυστυχώς δεν θα αποδώσουν αυτά τα οποία προσδοκούμε.»

Ο κ. Καλλίας πρόσθεσε: «Όλες αυτές οι κρατήσεις που έρχονται αυτή τη στιγμή, αφορούν κυρίως στον Αύγουστο και στον Σεπτέμβριο, λιγότερο τον Ιούλιο και όλες έχουν τη δυνατότητα ακύρωσης, άρα αντιλαμβάνεται κάποιος- ας μου επιτραπεί η έκφραση-ότι είναι fake κρατήσεις. Δηλαδή δείχνουν μια προδιάθεση αλλά δεν φέρνουν ρευστότητα στις επιχειρήσεις. Όπως ακόμη και τα slots. Δεν έχουμε ακόμη ξεκάθαρη εικόνα  ποιες είναι οι κρατήσεις και τι αεροπλάνα, ποιες εταιρείες θα προσγειωθούν στα αεροδρόμια μας. Όλα αυτά  για να αρχίσουν να μεταφράζονται σε κρατήσεις κανονικές αντιλαμβάνεστε ότι θα αργήσουν και θα φτάσουμε στα τέλη Απριλίου, ή στις αρχές Μαΐου.»

Συνεπώς, πολύ λίγα ξενοδοχεία θα επιλέξουν να ανοίξουν τον Μάιο: «Οι περισσότεροι συνάδελφοι, που συζητάμε αυτή τη στιγμή, όλοι υπολογίζουν να ανοίξουν τις επιχειρήσεις τους μετά τις 15 Ιουνίου όπου υπάρχει και μια πιο ξεκάθαρη εικόνα.  Το γεγονός ότι η κυβέρνηση ανακοινώνει ότι θα ανοίξει τα σύνορά της για τους τουρίστες δεν είναι κακό γιατί δείχνει την προδιάθεση. Δείχνουμε προς τα έξω ότι εμείς είμαστε έτοιμοι να σας υποδεχθούμε.»

«Εκ των πραγμάτων κάποιοι ξενοδόχοι δεν θα μπορούν να ανοίξουν» είπε ακόμα ο κ. Καλλίας. «Αυτή τη στιγμή στα ξενοδοχεία θα πρέπει να γίνουν παρεμβάσεις χιλιάδων ευρώ και τα χρήματα δεν υπάρχουν στην αγορά. Όλα αυτά τα έκαναν οι επιχειρήσεις από τις προκαταβολές. Ας μην ξεχνάμε ότι αυτή τη στιγμή είμαστε απλήρωτοι από πάρα πολύ μεγάλες ισχυρές εταιρίες, οι οποίες φέρνουν τους τουρίστες μας. Κάποιοι θα πάρουν το ρίσκο και θα ανοίξουν, διότι πλέον είναι “πνιγμένα” τα πράγματα. Οι υποχρεώσεις τρέχουν. Όλοι θα αρχίσουν να χτυπούν την πόρτα, είτε αυτό είναι το Δημόσιο, είτε είναι ιδιώτες, είτε είναι τράπεζες.»

Πηγή: www.newmoney.gr

Μοιραστείτε αυτό το άρθρο

Τελευταία Νέα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *