Η Βρετανία παρατείνει την ισχύ του Covid Pass στα ταξίδια

Την επέκταση της διάρκειας ισχύος του Covid Pass στους έξι μήνες ανακοίνωσε το NHS, από έναν μήνα που ήταν προηγουμένως η διάρκεια ισχύος του πιστοποιητικού, το οποίο είναι ισότιμο με το Ευρωπαϊκό Ψηφιακό Πιστοποιητικό.

Οι χρήστες της εφαρμογής NHS που επιθυμούσαν να την χρησιμοποιήσουν για να αποδείξουν την κατάστασή τους σχετικά με τον Covid για ταξίδια, έπρεπε προηγουμένως να δημιουργούν ένα νέο Covid Pass κάθε 30 ημέρες.
Ωστόσο, στο εξής, οι κωδικοί barcodes του Covid Pass ισχύουν πλέον για 180 ημέρες, όπως επιβεβαίωσε το NHS σε επικαιροποίηση των οδηγιών του για το Covid Pass.

Το NHS Covid Pass επιτρέπει στους ανθρώπους να επιδεικνύουν τον εμβολιασμό τους κατά του Covid-19, την ανάρρωσή τους από τον ιό ή το αρνητικό αποτέλεσμα εξέτασης ανίχνευσης του Covid-19.

Τα έντυπα αντίγραφα του Covid Pass, που διατίθενται κατόπιν αιτήματος από το NHS, ισχύουν πλέον κι αυτά για έξι μήνες.
“Η ημερομηνία λήξης της ισχύος του NHS Covid Pass δεν σχετίζεται με την κατάσταση εμβολιασμού, ισχύει όμως για τους κωδικούς barcode στο NHS Covid Pass”, επισημαίνει το NHS και διευκρινίζει ότι οι κωδικοί barcode θα έχουν διάρκεια ισχύος τις 180 ημέρες.

Υπενθυμίζεται ότι, η Ευρωπαϊκή Ένωση αποδέχθηκε ως ισοδύναμο με το ψηφιακό της πιστοποιητικό για τον Covid-19 το πιστοποιητικό NHS Covid του Ηνωμένου Βασιλείου, από τα τέλη Οκτωβρίου του 2021, προσθέτοντας το Ην. Βασίλειο στη λίστα των χωρών με τα αποδεκτά πιστοποιητικά Covid.

Πηγή: money-tourism.gr

Μοιραστείτε αυτό το άρθρο

Τελευταία Νέα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *