Η ΕΕ επιβάλλει αυστηρότερους κανόνες για ταξιδιώτες από χώρες εκτός ΕΕ

Η Ευρωπαϊκή Ένωση επέβαλε αυστηρότερους κανόνες για επισκέπτες από έξω από το μπλοκ.

Διευκρίνισε επίσης ότι θα επιτρέπεται μόνο ελεύθερα από χώρες με πολύ λίγες περιπτώσεις κορωνοϊού και σχεδόν καμία από τις πιο μεταδοτικές παραλλαγές.

Πρέσβεις της ΕΕ συμφώνησαν το νέο μέτρο για ταξίδια από χώρες εκτός ΕΕ, συμπεριλαμβανομένης της Βρετανίας, σε συνάντηση στις Βρυξέλλες, δήλωσε διπλωμάτης της ΕΕ στο Reuters.

Σύμφωνα με τη σύσταση για τα μη απαραίτητα ταξίδια, οι χώρες της ΕΕ ενθαρρύνονται να παρέχουν πρόσβαση χωρίς περιορισμούς, όπως υποχρεωτικές καραντίνες, μόνο με αυστηρά κριτήρια.

Ο επισκέπτης θα πρέπει να προέρχεται από μια χώρα με όχι περισσότερες από 25 περιπτώσεις COVID-19 ανά 100.000 άτομα σε διάστημα 14 ημερών, ποσοστό μόλυνσης χαμηλότερο από ό, τι σε όλες τις χώρες της ΕΕ.

Οι περιορισμοί ταξιδιού θα πρέπει επίσης να επανεισαχθούν γρήγορα για χώρες όπου εντοπίζεται υψηλή συχνότητα πιο μολυσματικών παραλλαγών κορωνοϊού, λέει το κείμενο.

Η συμφωνία των χωρών της ΕΕ καλύπτει μη ουσιώδη ταξίδια και χρησιμεύει ως κατευθυντήρια γραμμή για τις χώρες της ΕΕ, οι οποίες έχουν τον απόλυτο λόγο για τις συνοριακές τους πολιτικές.

Ορισμένες χώρες της ΕΕ, όπως η Γερμανία, επέβαλαν αυστηρότερους περιορισμούς, ενώ το Βέλγιο απαγόρευσε τα μη απαραίτητα ταξίδια εντός ή εκτός της χώρας μέχρι τον Μάρτιο.

Την περασμένη Πέμπτη, το μπλοκ έκοψε την Ιαπωνία από τον κατάλογο των χωρών από τις οποίες οι ταξιδιώτες μπορούν να επισκεφθούν το μπλοκ χωρίς περιορισμούς που σχετίζονται με το COVID.

Ο κατάλογος αποτελείται πλέον από επτά χώρες – Αυστραλία, Κίνα, Νέα Ζηλανδία, Ρουάντα, Σιγκαπούρη, Νότια Κορέα και Ταϊλάνδη, αν και η ένταξη της Κίνας εξαρτάται από την Κίνα που επιτρέπει στους επισκέπτες της ΕΕ. [Reuters]

Πηγή: www.tourismtoday.gr

Μοιραστείτε αυτό το άρθρο

Τελευταία Νέα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *