Greek Tourism & Gastronomy Workshops 2021 – 9 κορυφαίες αγορές για τον τουρισμό και την γαστρονομία

Υπογραμμίζεται ότι όλες οι εκδηλώσεις πραγματοποιούνται με παράλληλη εκδήλωση για τον αγροδιατροφικό κλάδο, επιδιώκοντας την ανάδειξη των ωφελειών της σύνδεσης του τουρισμού με την γαστρονομία

Σε συνέχεια των επιτυχημένων virtual διοργανώσεων για τον εναλλακτικό τουρισμό και την γαστρονομία στην αγορά του Βελγίου και της Πολωνίας, η Tourism Media & Events, ανακοινώνει τη διοργάνωση 9 virtual στοχευμένων εκδηλώσεων για το  2021.

Οι εκδηλώσεις τελούν υπό την αιγίδα του Υπουργείου Τουρισμού , του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης, του Διαπολιτισμικού Ομίλου για την UNESCO, των κατά τόπου Πρεσβειών και Επιμελητηρίων, ενώ συμμετέχει ο Ελληνικός Οργανισμός Τουρισμού.

Είναι κοινός τόπος ότι η συνεχιζόμενη κατάσταση της πανδημίας του covid-19, σε συνδυασμό με τις επιπτώσεις αυτής τόσο στον κλάδο του τουρισμού όσο και στον τομέα της γαστρονομίας, καθιστούν αναγκαία την προσαρμογή  στην νέα πραγματικότητα και την δημιουργία θετικών προϋποθέσεων για τον ελληνικό τουρισμό την επόμενη μέρα. Ως εκ τούτου, οι εκδηλώσεις για το 2021 θα πραγματοποιηθούν διαδικτυακά μέσω κορυφαίας ειδικά σχεδιασμένης επαγγελματικής πλατφόρμας.

Ειδικότερα, κατόπιν εμπεριστατωμένης έρευνας  επιλέχθηκαν 9 από τις σημαντικότερες αγορές του εξωτερικού τόσο για τον ελληνικό τουρισμό όσο και για την ελληνική γαστρονομία.

Σημαντική διαφοροποίηση για το 2021 αποτελεί η ένταξη στο πρόγραμμα των εκδηλώσεων της αγοράς του Τουρισμού Πολυτελείας. Η Tourism Media & Events και στελέχη της εδώ πολλά έτη πραγματοποιούν, μέσω συνεργασιών, workshops σε χώρες με τουρίστες υψηλών απαιτήσεων. Στο πλαίσιο αυτό επιχειρείται για πρώτη φορά το πάντρεμά του Τουρισμού Πολυτελείας με τη γαστρονομία σε συγκεκριμένες αγορές.

Υπογραμμίζεται ότι όλες οι εκδηλώσεις πραγματοποιούνται με παράλληλη εκδήλωση για τον αγροδιατροφικό κλάδο, επιδιώκοντας την ανάδειξη των ωφελειών της σύνδεσης του τουρισμού με την γαστρονομία.

Οι εκδηλώσεις για την προώθηση του εναλλακτικού τουρισμού της Ελλάδας θα πραγματοποιηθούν στην αγορά της Γερμανίας 17-19 Μαρτίου 2021, του Ηνωμένου Βασιλείου 22-24 Μαρτίου 2021, της Δανίας 29-30 Μαρτίου 2021, της Γαλλίας 13-15 Απριλίου 2021 και της Σουηδίας τον Δεκέμβριο του 2021.

Για την προώθηση του τουρισμού πολυτελείας έχουν επιλεγεί οι χώρες της Ρωσίας 6-8 Απριλίου 2021, των Η.Π.Α., Ντουμπάϊ, 12-13 Μαΐου 2021, Η.Π.Α., Οκτώβριος του 2021 και του Λουξεμβούργου, Νοέμβριος του 2021.

Τα  Greek Αlternative & Luxury Τourism Workshops απευθύνονται  σε Τουριστικές Επιχειρήσεις και Δημόσιους Φορείς που ενδιαφέρονται να προβάλλουν τις υπηρεσίες και προϊόντα τους γύρω από τον εναλλακτικό τουρισμό ή/και τον τουρισμό πολυτελείας.

Παράλληλα τα Greek Gastronomy Workshops ενδιαφέρουν άμεσα τις εξαγωγικές επιχειρήσεις που επιθυμούν να διεισδύσουν ή και να ισχυροποιήσουν την παρουσία τους σε καίριες αγορές της Ευρώπης.

Σε κάθε εκδήλωση συμμετέχουν από την πλευρά των αγορών για μεν τον τουρισμό, 70-80 τοπικοί τουριστικοί πράκτορες και tour operators της εκάστοτε αγοράς, για δε τον αγροδιατροφικό τομέα, 40-50 αγοραστές (εισαγωγείς, χονδρέμποροι, αλυσίδες supermarket, delicatessen κ.α.).

Για την επιτυχία των εκδηλώσεων, ενώνουν τις δυνάμεις τους τα έμπειρα στελέχη της διοργανώτριας εταιρείας Tourism Media & Events και οι συνεργαζόμενες ανά χώρα τοπικές PR εταιρείες,  που διασφαλίζουν τη συμμετοχή των σημαντικότερων επαγγελματιών της εκάστοτε τοπικής αγοράς.

Σημειώνεται ότι κατά την έναρξη των διαδικτυακών εκδηλώσεων θα πραγματοποιηθεί webinar για όλους τους συμμετέχοντες με παρουσιάσεις προορισμών και προϊόντων γαστρονομίας της Ελλάδος. Ταυτόχρονα διενεργείται παρουσίαση σε προσκεκλημένους εκπροσώπους μεγάλων και εξειδικευμένων τοπικών media από την εκάστοτε χώρα, επιδιώκοντας την μέγιστη δημοσιότητα των συμμετεχόντων.

Ακολουθεί η κορύφωση της εκδήλωσης όπου όλοι οι συμμετέχοντες θα έχουν την δυνατότητα να πραγματοποιήσουν  προκαθορισμένες συναντήσεις σε διάρκεια 2—3 ημερών. 

Στο πλαίσιο αυτό, οι συμμετέχοντες από τον κλάδο του τουρισμού θα παρουσιάσουν τις προτάσεις τους σε travel agents και tour operators ενώ οι συμμετέχοντες από τον αγροδιατροφικό κλάδο, θα προωθήσουν σε εξειδικευμένους επαγγελματίες τα προϊόντα τους και τις γαστρονομικές τους προτάσεις.

Πηγή: www.newmoney.gr

Μοιραστείτε αυτό το άρθρο

Τελευταία Νέα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *