Γιορτάζει σήμερα ο Άγιος Σαμψών, ο προστάτης των Ξενοδόχων

Ευχές για τη σημερινή εορτή Αγίου Σαμψών του Ξενοδόχου απο τον Πρόεδρο της Ένωσης Ξενοδόχων Σκιάθου κ. Τσαρούχη Άκη.  

«Ας συνεχίσει το παράδειγμά του Άγιου Σαμψών να μας δείχνει την σωστή κατεύθυνση. Παρά το γεγονός ότι κύριος σκοπός είναι συνήθως το οικονομικό αποτέλεσμα, ώστε να διασφαλιστεί η βιωσιμότητα και η ανάπτυξη των Ξενοδοχείων μας.

Εύχομαι να δώσει ο Άγιος Σαμψών σε όλους μας, υγεία, δύναμη και έμπνευση για να συνεχίσουμε το έργο της φιλοξενίας που προσφέρουμε όλοι στον τόπο μας, διατηρώντας πάντοτε τις αρχές της φιλοξενίας που πρεσβεύουμε ως Ένωση Ξενοδόχων Σκιάθου.»

Ο Άγιος Σαμψών, γεννήθηκε στη Ρώμη από πλουσίους αλλά ευσεβείς και ενάρετους γονείς, σπούδασε φιλολογία, φιλοσοφία και ιατρική. Επιθυμώντας από τη μικρή του ηλικία να ζήσει κατά το χριστιανικό πρότυπο ζωής, μεταχειρίσθηκε την ιατρική όχι ως επικερδές επάγγελμα αλλά για καθαρά φιλανθρωπικούς και ευεργετικούς σκοπούς. Όταν εκοιμήθησαν οι γονείς του, μοίρασε την μεγάλη περιουσία την οποία κληρονόμησε και πήγε στην Κωνσταντινούπολη. Εκεί επισκέφθηκε όλα τα μοναστήρια. Εκεί έβρισκε ουσιαστικά καταφύγιο για να ηρεμεί και να μελετά τις Θείες Γραφές. Η φήμη του, η οποία γρήγορα εξαπλώθηκε προσέλκυσε την εύνοια και αυτού του μεγάλου αυτοκράτορα Ιουστινιανού. Συγχρόνως η μεγάλη θεολογική του κατάρτιση και οι άλλες του αρετές, κίνησαν το ενδιαφέρον του Πατριάρχη Κωνσταντινουπόλεως Μηνά, ο οποίος τον χειροτόνησε πρεσβύτερο. Κάποτε ο Ιουστινιανός προσβλήθηκε από βαρεία ασθένεια και ζήτησε τη βοήθεια του Αγίου. Ο Όσιος προσευχήθηκε θερμά και κατόρθωσε να σώσει τη ζωή του αυτοκράτορα. Εκείνος θέλοντας να τον ευχαριστήσει και να εκφράσει την ευγνωμοσύνη του στον Άγιο, έκτισε ένα νοσοκομείο το οποίο γρήγορα αναδείχθηκε σε μεγάλο φιλανθρωπικό ίδρυμα όπου κατέφευγαν οι άποροι και οι αδύναμοι για να θεραπευθούν και να βρουν παρηγοριά και στήριγμα.

Ο Ιερός Ναός του Αγίου προστάτη μας Σαμψών του Ξενοδόχου, λειτουργεί στα Κολύμπια

Μοιραστείτε αυτό το άρθρο

Τελευταία Νέα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *