Έτσι υπολογίζεται η Επιστρεπτέα Προκαταβολή 7 | Έως τις 10.5 οι αιτήσεις, 20% η μείωση τζίρου

Δημοσιεύθηκε στο ΦΕΚ Β 1689 η απόφαση ΓΔΟΥ 420/2021με την οποία ορίζεται η διαδικασία και προϋποθέσεις χορήγησης της ενίσχυσης Επιστρεπτέα Προκαταβολή σε επιχειρήσεις που επλήγησαν οικονομικά λόγω της εμφάνισης και διάδοσης της νόσου του κορονοϊού COVID-19, κατά τους μήνες Ιανουάριο, Φεβρουάριο και Μάρτιο 2021.

Η απόφαση για την επιστρεπτέα προκαταβολή 7, προβλέπει την υποβολή αιτήσεων έως τις 10 Μαϊου, ενώ θα ενισχυθούν όσες επιχειρήσεις κατά το χρονικό αυτό, έχουν καταγράψει μείωση τζίρου 20%.

Οι 300.000 περίπου δικαιούχοι της επιστρεπτέας προκαταβολής 7 θα πρέπει να υποβάλουν από αύριο την αποδοχή τους για να λάβουν την ενίσχυση από την Μεγάλη Πέμπτη.

Συνολικά αναμένεται να διατεθεί ποσό μεγαλύτερο από 1 δισ. ευρώ, με το 50% να είναι μη επιστρεπτέο.

Το ύψος της ενίσχυσης για τις ατομικές επιχειρήσεις χωρίς εργαζόμενους και χωρίς ταμειακή που πληρούν τα κριτήρια θα είναι ίσο με 1.000 ευρώ. Το ύψος ενίσχυσης για τα νομικά πρόσωπα και τις λοιπές ατομικές επιχειρήσεις, θα είναι κατ’ ελάχιστο 1.000 ευρώ και μπορεί να φτάσει έως τις 100.000 ευρώ, ανάλογα με το ποσό που προκύπτει από τον μαθηματικό τύπο.

Τα κατώτατα όρια ενίσχυσης για επιχειρήσεις στις οποίες έχουν επιβληθεί περιοριστικά μέτρα και πλήττονται άμεσα, είναι 1.000 ευρώ χωρίς εργαζομένους, 2.000 ευρώ με έως 5 εργαζόμενους, 4.000 ευρώ με έως 20 εργαζόμενους και 8.000 ευρώ για άνω των 20 εργαζομένων.

Οι επιχειρήσεις που θα ενισχυθούν από τον 7ο κύκλο της επιστρεπτέας προκαταβολής θα έχουν υποχρέωση να διατηρήσουν τις θέσεις απασχόλησης μέχρι και το τέλος Αυγούστου του 2021. Ο έλεγχος θα πραγματοποιείται ηλεκτρονικά μέσω του συστήματος ΕΡΓΑΝΗ και θα αφορά το μέσο όρο του αριθμού των εργαζομένων κατά το διάστημα αυτό. Για τον έλεγχο, από τον αριθμό των εργαζομένων που απασχολούσε η επιχείρηση κατά την 1η Μαρτίου 2021 εξαιρούνται οι λύσεις συμβάσεων λόγω συνταξιοδότησης ή θανάτου, οι λύσεις συμβάσεων εργασίας ορισμένου χρόνου και οι οικειοθελείς αποχωρήσεις.

ΟΛΟΚΛΗΡΟ ΤΟ ΦΕΚ, ΕΔΩ.

Μοιραστείτε αυτό το άρθρο

Τελευταία Νέα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *