ΕΡΕΥΝΑ: Σε άνοδο οι ξενοδοχειακές τιμές, αλλά με πιο βραδύ ρυθμό | Ευρώπη και ΗΠΑ

Οι τιμές των ξενοδοχείων θα αυξηθούν και πάλι το 2023, σε παγκόσμια κλίμακα, χάρη στη συσσωρευμένη ζήτηση για κατ’ ιδίαν επιχειρηματικές συναντήσεις και συνέδρια, αλλά σε ποσοστό χαμηλότερο από το 2022 λόγω του διαμορφούμενου οικονομικού κλίματος, σύμφωνα με τη νέα έκθεση της American Express για τα παγκόσμια επαγγελματικά ταξίδια.

Η εταιρία διαχείρισης ταξιδιών στην ετήσια έκθεσή της Hotel Prices 2023 προβλέπει τις τιμές για το επόμενο έτος σε κορυφαίους επιχειρηματικούς κόμβους παγκοσμίως. Η έκθεση υπογραμμίζει τις συνεχιζόμενους προσπάθειες της ξενοδοχειακής βιομηχανίας, που θα οδηγήσουν σε υψηλότερες τιμές για τα εταιρικά ξενοδοχειακά προγράμματα.

Η έκθεση υπογραμμίζει την αύξηση των ξενοδοχειακών τιμών λόγω του πληθωρισμού και την πρόκληση της αυξημένης ζήτησης, τόσο για εταιρικά ταξίδια, όσο και για διακοπές αναψυχής. Παράλληλα, επισημαίνει τις προσπάθειες των ξενοδοχείων να ανακτήσουν τις απώλειες εισοδήματος από την πανδημία, που επιδεινώνεται από την αύξηση του κόστους εργασίας -ο συνδυασμός των οποίων θα αποτελέσει πρόκληση για τους διαχειριστές εταιρικών ξενοδοχειακών προγραμμάτων, ορισμένοι από τους οποίους ήδη αγωνίζονται να εξασφαλίσουν καταλύματα και μειωμένες τιμές.

Η Amex GBT προβλέπει ότι η Ευρώπη και η περιοχή της Αμερικής θα παρουσιάσουν τη μεγαλύτερη άνοδο στις τιμές των ξενοδοχείων κατά τη διάρκεια του 2023.

Η περίπτωση της Ευρώπης

Οι ευρωπαϊκοί προορισμοί που προβλέπεται οι ξενοδοχειακές τιμές να σημειώσουν τις υψηλότερες αυξήσεις, είναι:

-Παρίσι: αύξηση 10% λόγω της αύξησης των ταξιδιών τόσο για business ταξιδιώτες όσο και για ταξιδιώτες αναψυχής, καθώς και μιας σειράς από αξιόλογα ανοίγματα και επαναλειτουργίες μετά από ανακαινίσεις κατά τη διάρκεια της πανδημίας.
-Στοκχόλμη: αύξηση 9% λόγω της αύξησης της ζήτησης για εταιρικά ταξίδια, καθώς και της έλλειψης ξενοδοχειακής δυναμικότητας για την εισροή ταξιδιωτών.
-Δουβλίνο: αύξηση 8,5% μετά την αξιοσημείωτη ανάκαμψή του το 2022.
-Αμστερνταμ: αύξηση 7,5% λόγω των υψηλών τουριστικών μεγεθών της πόλης, τα οποία την περίοδο Ιανουαρίου-Μαΐου 2022 τετραπλασιάστηκαν σε ετήσια βάση.
-Φρανκφούρτη: αύξηση 7,5% λόγω της αναμενόμενης ανερχόμενης ταξιδιωτικής ζήτησης, καθώς η Γερμανία χαλάρωσε τους ταξιδιωτικούς περιορισμούς αργότερα σε σύγκριση με άλλες χώρες.

Τι συμβαίνει στις ΗΠΑ και την Αμερική

Οι προορισμοί στις ΗΠΑ που προβλέπονται μεγάλες αυξήσεις στις ξενοδοχειακές τιμές, είναι:

-Μπουένος Άιρες: αύξηση 30% λόγω του αυξανόμενου πληθωρισμού στην Αργεντινή.
-Νέα Υόρκη: αύξηση 8,2% λόγω της αύξησης των εισερχόμενων ταξιδιωτών που σχετίζονται με ομαδικά ταξίδια και συνεδριάσεις.
-Σάο Πάολο: αύξηση 7,7% λόγω του πληθωρισμού. Σύμφωνα με την έκθεση, η Βραζιλία παρουσιάζει διψήφια ποσοστά πληθωρισμού από το τρίτο τρίμηνο του περασμένου έτους.
-Σιάτλ: αύξηση 7,5% μετά τη σταθερή ζήτηση της πόλης και το χαμηλό απόθεμα δωματίων.
-Σαν Φρανσίσκο: αύξηση 7,3% λόγω της αργής αλλά σταθερής ανάκαμψης της ζήτησης- τα έσοδα από επαγγελματικά ταξίδια το 2022 εξακολουθούν να προβλέπονται 68,8% χαμηλότερα από τα επίπεδα του 2019, σύμφωνα με την έκθεση.

Πηγή: money-tourism.gr

Μοιραστείτε αυτό το άρθρο

Τελευταία Νέα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *