ΕΡΕΥΝΑ: Οι Βρετανοί “ψαλιδίζουν” το κόστος των διακοπών

Από το να ταξιδέψουν εκτός περιόδου αιχμής, ή να επιλέξουν για τις διακοπές τους το Ην. Βασίλειο ή λιγότερος δημοφιλείς προορισμούς στο εξωτερικό μέχρι να μην κάνουν συμβόλαιο ταξιδιωτικής ασφάλισης, οι Βρετανοί καταναλωτές εξετάζουν μια σειρά από τακτικές προκειμένου να μειώσουν τα έξοδα ταξιδιού τους φέτος, όπως αποκαλύπτει μία νέα έρευνα.

Σύμφωνα με τα ευρήματα της έρευνας που διεξήγαγε η Aviva UK σε δείγμα 4.000 Βρετανών, το ένα τρίτο (34%) των ερωτηθέντων σχεδιάζει να λάβει μέτρα για να μειώσει το ποσό που καλείται να καταβάλει για τις διακοπές, ενώ ένα επιπλέον 16% θα παραλείψει εντελώς τις διακοπές φέτος.

Μεταξύ εκείνων που σκοπεύουν να εξοικονομήσουν χρήματα από τα ταξίδια τους, οι πιο δημοφιλείς τακτικές είναι να κάνουν ταξίδια στο Ηνωμένο Βασίλειο (28%) και να ταξιδέψουν εκτός της υψηλής καλοκαιρινής περιόδου (26%).

Άλλοι σχεδιάζουν να συντομεύσουν τη διάρκεια των διακοπών τους (25%), να απολαμβάνουν το φαγητό τους μακριά από τα τουριστικά αξιοθέατα (13%) και να επιλέξουν λιγότερο γνωστούς προορισμούς (13%).

Ένα ποσοστό 20% σχεδιάζει, είτε να κάνει κράτηση αρκετά νωρίτερα, είτε να περιμένει για προσφορές της τελευταίας στιγμής ή ακόμη και να επιλέξει το φθηνότερο μέσο μεταφοράς για να μεταβεί στο εξωτερικό.

Επίσης, ένα μειοψηφικό 7% των συμμετεχόντων στην έρευνα σχεδιάζει να μειώσει το κόστος με το να μη συνάψει συμβόλαιο ταξιδιωτικής ασφάλισης.

Σε δηλώσεις της σχετικά με τα ευρήματα της έρευνας η Kelly Whittington, διευθύντρια ειδικών απαιτήσεων στην Aviva UK, είπε: “Οι παραθεριστές έχουν μερικές πραγματικά καλές ιδέες για το πώς να εξοικονομήσουν χρήματα, από το να θέσουν στον εαυτό τους ένα όριο δαπανών, μέχρι να αναζητήσουν προσφορές της τελευταίας στιγμής. Ωστόσο, είναι ανησυχητικό να βλέπουμε ότι ένας μικρός αριθμός ανθρώπων σκέφτεται να μη εξασφαλίσει ταξιδιωτική προστασία, καθώς, δυστυχώς, το απρόοπτο μπορεί να συμβεί και συμβαίνει”.

Η ίδια προτρέπει τους Βρετανούς ταξιδιώτες να προβούν σε ταξιδιωτική ασφάλιση αμέσως μόλις κλείσουν το ταξίδι τους, σε περίπτωση που κάποιο απρόβλεπτο περιστατικό τους υποχρεώσει να το ακυρώσουν.

Πηγή: money-tourism.gr

Μοιραστείτε αυτό το άρθρο

Τελευταία Νέα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *