Επικοινωνία Α. Ευσταθίου με Θεοχάρη και Σταϊκούρα εν όψει της τουριστικής περιόδου

ΕΝΩΣΗ ΞΕΝΟΔΟΧΩΝ ΣΚΙΑΘΟΥ

Ο Πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων Σκιάθου Α. Ευσταθίου, εν όψει μιας αβέβαιης τουριστική περιόδου, μεταβίβασε και συζήτησε τους προβληματισμούς των ξενοδόχων και των επιχειρηματιών της Σκιάθου και της Μαγνησίας γενικότερα, με τον Υπ. Τουρισμού Χ. Θεοχάρη και τον Υπ. Οικονομικών Χ. Σταϊκούρα.

Στον κ. Θεοχάρη, τόνισε την ανάγκη να δοθεί προτεραιότητα στον εμβολιασμό των εργαζομένων του τουρισμού και των κατοίκων των τουριστικών περιοχών. Ο Υπουργός ενημέρωσε τον κ. Ευσταθίου, ότι αυτό βρίσκετε ήδη στις προθέσεις της κυβέρνησης και το εξετάζουν, έτσι, ώστε να εφαρμοστεί το συντομότερο. Στη συζήτηση έγινε αναφορά στους εμβολιασμένους επισκέπτες της χώρας μας από μη εγκεκριμένα εμβόλια της ΕΕ. Ο κ. Θεοχάρης δεσμεύτηκε, ότι η Ελλάδα θα δεχτεί όλους τους εμβολιασμένους επισκέπτες, ασχέτως αν έχουν εμβολιασθεί από μη εγκεκριμένα εμβόλια της ΕΕ (Sputnik-V κ.α.).

Στη συζήτηση με τον Υπουργό και τους Φορείς, διαπιστώθηκε ότι ο Μάιος είναι ένας «χαμένος» τουριστικά μήνας για τα νησιά, καθώς οι Αγγλικές και οι Σκανδιναβικές αεροπορικές εταιρείες, μεταφέρουν το πτητικό τους πρόγραμμα στον Ιούνιο. Ο κ. Ευσταθίου τόνισε στον κ. Θεοχάρη πως ο τουρισμός μπορεί να ανοίγει στις 14 Μαΐου για την Ελλάδα, όμως για προορισμούς όπως είναι η Σκιάθος, η Σκόπελος και η Αλόννησος, η τουριστική περίοδος του 2021 θα αργήσει να δώσει το στίγμα της. «Είμαστε προορισμοί που δεν εξαρτόμαστε τουριστικά από μορφές τουρισμού όπως είναι ο οδικός, το μεγαλύτερο μέρος των επισκεπτών και στα τρία νησιά εισέρχεται μέσω του Αερολιμένα Σκιάθου και όπως καταλαβαίνετε για εμάς η σεζόν θα ξεκινήσει στην καλύτερη περίπτωση, μέσα με τέλη Ιουνίου».

Στον κ. Σταϊκούρα, τέθηκε η ανάγκη να συνεχίσει η κυβέρνηση να στέκεται δίπλα στο τουριστικό κλάδο και να συνεχίσει την οικονομική στήριξη, όπως κάνει μέχρι και σήμερα, δεδομένου ότι η σεζόν του 2021 στο αισιόδοξο σενάριο, θα έχει τα έσοδα του 40-50% του 2019. Επίσης, επισημάνθηκε η ανάγκη, η κυβέρνηση να στηρίξει τον τουρισμό στη μετά Covid εποχή, ούτως ώστε οι επιχειρήσεις του κλάδου να παραμείνουν ανταγωνιστικές και να οδηγήσουν το «άρμα» της Ελληνικής Οικονομίας προς την ανάπτυξη.

Μοιραστείτε αυτό το άρθρο

Τελευταία Νέα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *