ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ: Πρωτοφανής επίθεση του υπουργού Τουρισμού Β. Κικίλια στους ξενοδόχους

Σε μια πρωτοφανή επίθεση προχώρησε ο υπουργός Τουρισμού κ. Βασίλης Κικίλιας στους ξενοδόχους στο πλαίσιο της Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης, σε σύσκεψη εργασίας με την Πανελλήνια Ομοσπονδία Ξενοδόχων και τις ξενοδοχειακές ενώσεις μέλη της, που πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 9 Σεπτεμβρίου.

Σύμφωνα με απόλυτα εξακριβωμένες πληροφορίες η σύσκεψη ξεκίνησε στις 17.00, στο ξενοδοχείο Excelsior, αίθουσα του οποίου παραχώρησε ο ιδιοκτήτης και μέλος της διοίκησης της Ένωσης Ξενοδοχείων Θεσσαλονίκης, με την παρουσία 30 περίπου προέδρων και μελών διοικητικών συμβουλίων ενώσεων ξενοδόχων από την Κεντρική και Βόρειο Ελλάδα, καθώς το θέμα ήταν κυρίως τα ξενοδοχεία του ορεινού όγκου, τα ξενοδοχεία της “άλλης Ελλάδας” και τα μεγάλα προβλήματα που αντιμετωπίζουν, και η συζήτηση με την υφυπουργό Σοφία Ζαχαράκη, εξελισσόταν ικανοποιητικά με ανταλλαγή απόψεων και προτάσεις λύσεων σε υπαρκτά προβλήματα. Μάλιστα το κλίμα ήταν εξαιρετικό, δεδομένων των θετικών εξελίξεων στον ελληνικό Τουρισμό.

Περί τις 17.30 κατέφθασε ο υπουργός Τουρισμού κ. Βασίλης Κικίλιας, ο οποίος ζήτησε να κλείσουν οι πόρτες και ξεκίνησε μια πρωτοφανή επίθεση σε υψηλούς τόνους, με εκφράσεις που δεν συνάδουν σε σύσκεψη, στους ξενοδόχους, με το επιχείρημα ότι “αντί να πείτε ένα ευχαριστώ που έφερα εκατομμύρια τουρίστες, μου κάνετε κριτική και βγάζετε δελτία Τύπου”. Μάλιστα ρώτησε “ποιος είναι από τα Γιάννενα” και επιτέθηκε προσωπικά για την ανακοίνωση της Ένωσης για την Ryanair, ενώ μίλησε απαξιωτικά για αντίστοιχες ενέργειες και ανακοινώσεις των Ενώσεων Αττικής, Θεσσαλονίκης, Ηρακλείου, κ.λπ., αναφορικά με τα στοιχεία των πληροτήτων, αλλά και του χειμερινού τουρισμού, που έχουν εκδώσει.

Μετά την πρώτη έκπληξη από την -χωρίς προηγούμενο- επίθεση που κράτησε μισή ώρα, καθώς ήταν αδύνατον να τον διακόψει κάποιος και την παγωμάρα που επικράτησε, υπήρξαν σκέψεις από κάποιους για αποχώρηση, σκέψη η οποία δεν υλοποιήθηκε για λόγους σεβασμού στον οικοδεσπότη.

Κάποια στιγμή ο πρόεδρος της ΠΟΞ Γρηγόρης Τάσιος, προσπάθησε να επαναφέρει την συζήτηση στα προβλήματα του κλάδου, αλλά δεν κατέστη δυνατό, καθώς το κλίμα είχε δυναμιτιστεί.

Κατόπιν αυτών, αρκετοί ξενοδόχοι – συνδικαλιστές, δεν παρέστησαν στις εκδηλώσεις της ΔΕΘ σε ένδειξη διαμαρτυρίας για την προσβλητική συμπεριφορά του υπουργού Τουρισμού, σημειώνοντας με νόημα ότι “το σημαντικό έργο της κυβέρνησης, δεν μπορεί να συνδέεται με πράξεις μπουλινγκ ενός υπουργού στον οποίο δεν αρέσουν ανακοινώσεις που βασίζονται σε στοιχεία”. Μάλιστα πρόεδρος ξενοδοχειακής ένωσης της επαρχίας που δέχθηκε επίθεση από τον υπουργό, τόνισε ότι τα στοιχεία που έχουν οι ενώσεις και οι κρατήσεις που έχουν τα ξενοδοχεία, ουδεμία σχέση έχουν με τους ισχυρισμούς του υπουργού περί καρεκλών και μπριτζόλων… Άλλος δε  πρόεδρος εξέφρασε την απορία του αν ο υπουργός θα είχε την ίδια συμπεριφορά, αν στην σύσκεψη μετείχαν μεγάλοι Έλληνες ξενοδόχοι.

Εντυπωσιακό δε ήταν το γεγονός ότι στο κλείσιμο της σύσκεψης ο υπουργός Τουρισμού ξαναπήρε τον λόγο για να πει στους παρόντες ξενοδόχους, “Κοιτάξτε τι θα γράφετε και τι δελτία Τύπου θα βγάζετε από εδώ και πέρα μέχρι τις εκλογές…”(!!!).

Το θέμα συζητήθηκε την Δευτέρα στην διαδικτυακή σύσκεψη των προέδρων της ΠΟΞ, στην οποία συμμετείχαν περισσότεροι από 40 πρόεδροι από όλη την Ελλάδα, όπου όλοι αποδοκίμασαν την συμπεριφορά του υπουργού Τουρισμού, χωρίς καμία εξαίρεση. Τονίσθηκε δε ότι πλέον ουδεμία σχέση μπορεί να υπάρξει με το υπουργείο Τουρισμού, ακόμη κι “αν ο υπουργός Τουρισμού ζητήσει συγγνώμη για την συμπεριφορά του” και ότι στο εξής τα θέματα που απασχολούν την ελληνική ξενοδοχία θα τίθενται κατευθείαν στα αρμόδια υπουργεία.

Μάλιστα, μέλος της διοίκησης της Ένωσης Ξενοδόχων Ιωαννίνων τουίταρε το ακόλουθο tweet:

sourelis 2022 09 13 181641

Τέλος, αξίζει να σημειωθεί ότι το θέμα είναι σε γνώση της κυβέρνησης.

Πηγή: money-tourism.gr

Μοιραστείτε αυτό το άρθρο

Τελευταία Νέα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *