ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ – Πνευματικά δικαιώματα: Καταγγελία του Ξενοδοχειακού Επιμελητηρίου, κατά της ΕΔΕΜ, στον ΟΠΙ | Υπέρογκες χρεώσεις | ΚΕΙΜΕΝΟ

Σε καταγγελία για το θέμα των πνευματικών δικαιωμάτων κατά του συνεταιρισμού ΕΝΩΣΗ ΔΙΚΑIΟΥΧΩΝ ΕΡΓΩΝ ΜΟΥΣΙΚΗΣ –  ΕΔΕΜ, προχώρησε, στον Οργανισμό Πνευματικής Ιδιοκτησίας, το Ξενοδοχειακό Επιμελητήριο Ελλάδος  (ΞΕΕ), λόγω των υπερβολικών απαιτήσεων του συνεταιρισμού και της άκαμπτης τακτικής που ακολουθεί, χωρίς να αιτιολογεί τις κοστολογήσεις. Σημειώνεται ότι η καταγγελία του πρόεδρου Αλέξανδρου Βασιλικού, κοινοποιείται και στο υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού, ενώ το τελευταίο διάστημα η ΕΔΕΜ προχωρά σε δικαστικές ενέργειες, ακόμη και με την διαδικασία του αυτοφώρου, κατά ξενοδοχειακών επιχειρήσεων.

Ενδεικτικό της κατάστασης που έχει δημιουργηθεί είναι το γεγονός ότι η ΕΔΕΜ εκπροσωπεί σήμερα περίπου 2.400 δημιουργούς, ενώ η ΑΕΠΙ εκπροσωπούσε 14.500 και ζητά αμοιβές στο 80% των αμοιβών που ζητούσε η ΑΕΠΙ, ποσοστό απολύτως δυσανάλογο, σύμφωνα με το ΞΕΕ.

Πιο αναλυτικά και σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του ΧΡΗΜΑ & ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ, ο πρόεδρος του ΞΕΕ κ. Αλέξανδρος Βασιλικός, με ενημέρωσή του προς τα μέλη, αναφέρει ότι “…Παρά τις συνεχείς προσπάθειές μας για διευθέτηση του ύψους της αμοιβής του πνευματικού δικαιώματος στον ήχο, αυτό δεν έχει καταστεί εφικτό. Ο Οργανισμός ΕΔΕΜ , παρά την φθίνουσα πορεία του εκπροσωπούμενου ρεπερτορίου του και το γεγονός ότι  εκπροσωπεί σήμερα ένα ελάχιστο ρεπερτόριο από αυτό που εκπροσωπούσε η ΑΕΠΙ, αρνείται να τεκμηριώσει όπως οφείλει από τον νόμο τον τρόπο που υπολογίζει την αμοιβή της και αξιώνει  αμοιβές που ανέρχονται στο 70 με 80% των αμοιβών που καταβάλλαμε επί ΑΕΠΙ !

xeeΣτιγμιότυπο από την υπογραφή της συμφωνίας  με την ΑΥΤΟΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ. Από αριστερά: Ο κ. Νίκος Αντύπας, Πρόεδρος της ΑΥΤΟΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ, η κα. Μαργαρίτα Παναγιωτοπούλου, προσωρινή Γενική Διευθύντρια της ΑΥΤΟΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ, ο κ. Αλέξανδρος Βασιλικός Πρόεδρος του ΞΕΕ, ο κ. Διαμαντής Μπιλιάνης, νομικός σύμβουλος του ΞΕΕ, η Δρ. Αγνή Χριστίδου, Διευθύντρια του ΞΕΕ και ο κ. Γιάννης Γκιόκας Εμπορικός Διευθυντής της ΑΥΤΟΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ.

Επειδή οι επανειλημμένες συναντήσεις μας για εξεύρεση συμφωνίας απέτυχαν με υπαιτιότητα της ΕΔΕΜ, υποχρεωθήκαμε εκ των πραγμάτων να υποβάλουμε στον Οργανισμό Πνευματικής Ιδιοκτησίας (ΟΠΙ) καταγγελία, καθώς γνωρίζουμε πολύ καλά από συνεχόμενες αναφορές σας την πίεση που δέχεστε και τις απειλές περί αγωγών και μηνύσεων. Ο ΟΠΙ, καθώς και το Υπουργείο Πολιτισμού, οφείλουν να παρέμβουν στην αυθαιρεσία που εξελίσσεται!”.

Και για να μην υπάρχει καμία παρανόηση για τα κίνητρα του ΞΕΕ, στην ενημέρωση αναφέρονται και τα εξής: “Τέλος για να καταστήσουμε σαφές ότι οι Ξενοδόχοι στηρίζουν τα πνευματικά και συγγενικά δικαιώματα και ότι είναι πρόθυμοι να καταβάλλουν αυτά που οφείλουν, σας γνωστοποιούμε ότι με τον έτερο πυλώνα του πνευματικού δικαιώματος στον ήχο (και διάδοχο της ΑΕΠΙ) την ΑΥΤΟΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ, συνάψαμε σύμβαση παράτασης του χρόνου προσχώρησης έως 31/12/2022, ώστε να ωφεληθείτε από τις εκπτώσεις που είχαν προβλεφθεί με το αρχικό μνημόνιο της”.

Και καταλήγει: “Επισημαίνουμε ότι το ΞΕΕ παραμένει αταλάντευτο στην προσπάθειά του να εξορθολογίσει τις αμοιβές για τα πνευματικά και συγγενικά δικαιώματα , όπως και τον τρόπο καταβολής τους μέσα από την πλατφόρμα που έχουμε δημιουργήσει, όπου μπορείτε  να δείτε το αναλυτικό περιεχόμενο του κάθε μνημονίου και  να  υπολογίσετε και τις χρεώσεις του ξενοδοχείου σας  για τους οργανισμούς «ΑΥΤΟΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ», «ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ» και «ΔΙΑΣ-ΕΡΜΕΙΑΣ-ΗΡΙΔΑΝΟΣ» : https://services.grhotels.gr/el/CopyRightNew. Στην πλατφόρμα  του ΞΕΕ δεν έχουν ενταχθεί οι οργανισμοί  «ΑΘΗΝΑ» και «ΔΙΟΝΥΣΟΣ- GEA (ΑΠΟΛΛΩΝ-ΕΡΑΤΩ- GRAMMO), των οποίων τα μνημόνια με το ΞΕΕ, μπορείτε να αναζητήσετε στο  site  μας: https://www.grhotels.gr/app/uploads/2019/07/mnimoniosimfoniasathina.pdf  και https://www.grhotels.gr/app/uploads/2019/07/mnimoniosimfoniasdionisos.pdf”.

Η καταγγελία

Σύμφωνα με τις πληροφορίες του Χ&Τ, η καταγγελία που εστάλη στα τέλη Ιουλίου, αναφέρει μεταξύ άλλων ότι “…Αντιλαμβανόμενοι την αναγκαιότητα ρύθμισης της οφειλόμενης από τα μέλη μας αμοιβής από την δημόσια εκτέλεση στα Ξενοδοχεία, έχουμε συνάψει μνημόνια συνεργασίας με όλους τους οργανισμούς Συλλογικής Διαχείρισης που διαχειρίζονται πνευματικά και συγγενικά δικαιώματα ( συμβάσεις με ΑΘΗΝΑ , ΑΕΠΙ παλαιότερα και σήμερα με ΑΥΤΟΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ, ΔΙΟΝΥΣΟΣ, ΕΡΑΤΩ, ΑΠΟΛΛΩΝ, GRAMMO, ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΑΕ, ΔΙΑΣ, ΕΡΜΕΙΑΣ, ΗΡΙΔΑΝΟΣ) , πλην της ΕΔΕΜ, παρά τις συνεχείς προς αυτή την κατεύθυνση προσπάθειές μας . Το γεγονός λοιπόν ότι έχουμε ρυθμίσει με όλους τους οργανισμούς σε πνεύμα καλής θέλησης την οφειλόμενη αμοιβή, καταδεικνύει ότι οι Ξενοδόχοι κατανοούν την υποχρέωσή τους να καταβάλουν μια δίκαιη και εύλογη αμοιβή σε όσους την δικαιούνται.
Όπως είναι γνωστό, έως το 2018, τα μέλη μας κατέβαλαν στην ΑΕΠΙ τα δικαιώματα συνθετών και στιχουργών, οπότε ανακλήθηκε η άδειά της και ανατέθηκε η διαχείριση των δικαιωμάτων στην Ε.Υ.Ε.Δ. Τότε επικράτησε αυθαιρεσία στον χώρο του πνευματικού δικαιώματος και η μεν ΑΥΤΟΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ισχυριζόταν ότι “εκπροσωπεί έναν σημαντικό αριθμό του Ελληνικού μουσικού ρεπερτορίου, καθώς και τη συντριπτική πλειοψηφία του διεθνούς ρεπερτορίου, μεταξύ του οποίου και όλο το Αγγλοαμερικανικό ρεπερτόριο” και αξίωνε αμοιβή ίση σχεδόν με αυτήν της ΑΕΠΙ , η δε ΕΥΕΔ ισχυριζόταν ότι “εκπροσωπεί πάνω από 14.500 Έλληνες δημιουργούς (συνθέτες και στιχουργούς), κληρονόμους, μεγάλους πολυεθνικούς και Έλληνες Εκδότες μουσικής και τη συντριπτική πλειοψηφία των αλλοδαπών Οργανισμών Συλλογικής Διαχείρισης” και αξίωνε και αυτή αμοιβή ίση σχεδόν με αυτήν της ΑΕΠΙ ! Έτσι παρουσιάστηκε το φαινόμενο μετά τη διάλυση της ΑΕΠΙ, να αξιώνεται από τα μέλη μας να καταβάλουν διπλάσια αμοιβή από αυτήν που κατέβαλαν έως τότε !
Και ενώ με την ΑΥΤΟΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ καταφέραμε εν τέλει και προσδιορίσαμε την αμοιβή που θα έπρεπε να καταβληθεί, με την ΕΔΕΜ δυστυχώς αυτό δεν κατέστη δυνατό μέχρι σήμερα, παρ’ ότι έχουμε πραγματοποιήσει πλήθος συναντήσεων”.

Και συνεχίζει με αναφορά στις πρακτικές της ΕΔΕΜ: “Αίφνης, η ΕΔΕΜ αποφάσισε να σταματήσει τις συζητήσεις μαζί μας και εκκίνησε την αποστολή επιστολών και απειλητικών και εκβιαστικών τηλεφωνικών οχλήσεων από εισπράκτορές της, οι περισσότεροι των οποίων σε ύφος απρεπές , ζητούν από τα μέλη μας να καταβάλουν αμοιβές, με βάση ένα αμοιβολόγιο που συνέταξε και το οποίο είναι δυσανάλογα υψηλό σε σχέση με το ρεπερτόριο που εκπροσωπούν τα μέλη της , απειλώντας διαφορετικά με μηνύσεις και αγωγές. Προς προστασία των μελών μας και επειδή αμφισβητήσαμε το αμοιβολόγιο αυτό, όπως άλλωστε είχαμε κάνει και στις μεταξύ μας συζητήσεις, αφού η ΕΔΕΜ εκπροσωπεί μόνο 2.400 από τους 14.500 δημιουργούς της ΑΕΠΙ και το αμοιβολόγιό της ανερχόταν σε ποσοστό 80% του αμοιβολογίου της ΑΕΠΙ , χρώμενοι δικαιώματος εκ του άρθρου 23 του ν. 4481/2017, ζητήσαμε να ενημερωθούμε για τα κριτήρια που χρησιμοποίησε για να καθορίσει το αμοιβολόγιό της , αποστέλλοντας σε αυτήν δύο εξώδικες προσκλήσεις, με ημερομηνία 6/4/2022 κι 29/4/2022, τις οποίες μάλιστα κοινοποιήσαμε και σε εσάς. Σημειώνουμε ότι το 80% των ξενοδόχων στην Ελλάδα είναι μικρές μονάδες μέχρι 50 δωμάτια, που δεν έχουν οργανωμένα νομικά τμήματα και οι περισσότεροι δεν έχουν εξειδικευμένη γνώση των πολυσύνθετων πνευματικών δικαιωμάτων και τις διαφοροποιήσεις μεταξύ των οργανισμών, ώστε να αντιμετωπίσουν τις αξιώσεις τους.
Με τις εξώδικες αυτές προσκλήσεις μας, καλέσαμε την ΕΔΕΜ ως νόμω υπόχρεη,
α) Να μας προσδιορίσει διαχρονικά και για όσο διάστημα αξιώνει από τα μέλη μας αμοιβή, τον αριθμό των μελών που εκπροσωπεί σε σχέση με τον αριθμό των μελών της ΑΕΠΙ,
β) Να μας τεκμηριώσει διαχρονικά και για όσο διάστημα αξιώνει από τα μέλη μας αμοιβή, την συμμετοχή του ρεπερτορίου των μελών που εκπροσωπεί στην δημόσια εκτέλεση , σε σχέση με το ρεπερτόριο των μελών της ΑΕΠΙ,
γ) Να μας τεκμηριώσει διαχρονικά και για όσο διάστημα αξιώνει από τα μέλη μας αμοιβή, το ύψος των διανομών των μελών που εκπροσωπεί, σε σχέση με τις διανομές των μελών της ΑΕΠΙ,
δ) να μας γνωστοποιήσει διαχρονικά και για όσο διάστημα αξιώνει από τα μέλη μας αμοιβή, το ποσοστό εκπροσώπησης των έργων των μελών της, σε σχέση με το σύνολο της δημόσιας εκτέλεσης στα τηλεοπτικά κανάλια , στα συνδρομητικά κανάλια (Cosmote, Nova) και στο ραδιόφωνο ώστε να καταδειχθεί η συμμετοχή των μελών της στο σύνολο της δημόσιας εκτέλεσης ,
ε) να μας γνωστοποιήσει διαχρονικά και για όσο διάστημα αξιώνει από τα μέλη μας αμοιβή, την κατανομή που συμφωνήθηκε μεταξύ του αυτής και της ΑΥΤΟΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ, για τα έργα που παρουσιάστηκαν στα τηλεοπτικά κανάλια , στα συνδρομητικά κανάλια (Cosmote, Nova) και στο ραδιόφωνο, καθόσον έχει γίνει κοινώς γνωστό, ότι υπάρχει συμφωνία για κατανομή της αμοιβής με την Cosmote σε ποσοστό 35% στην ΕΔΕΜ και 65% στην ΑΥΤΟΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ και στα κανάλια και το ραδιόφωνο 30% στην ΕΔΕΜ και 70% στην ΑΥΤΟΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ και
στ) να μας γνωστοποιήσει διαχρονικά και για όσο διάστημα αξιώνει από τα μέλη μας αμοιβή, την κατανομή που συμφωνήθηκε μεταξύ αυτής και της ΑΥΤΟΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ, για τα έργα που παρουσιάστηκαν σε ομοειδείς επιχειρήσεις ή κλάδους.

Όμως δυστυχώς, η ΕΔΕΜ καμία ουσιαστική απάντηση έδωσε , περιχαράκωσε την θέση της πίσω από το αυθαίρετο αμοιβολόγιό της και εξακολούθησε να αξιώνει από τα μέλη μας αμοιβές, υπό την απειλή αγωγών με διπλασιασμό της αμοιβής και μηνύσεων, τις οποίες σε πλείστες περιπτώσεις έως σήμερα έχει καταφέρει και έχει αποσπάσει ! Μάλιστα για να αποδείξουμε την αληθινή μας πρόθεση να εξευρεθεί λύση και να διαμορφωθεί ένα αντικειμενικό αμοιβολόγιο, δεχθήκαμε να εξετάσουμε και το ενδεχόμενο υπαγωγής της διαφοράς μας με την ΕΔΕΜ σε διαιτησία, πρόταση που η ΕΔΕΜ απέρριψε, διότι προφανέστατα ωφελείται από την εκβιαστική τακτική που ακολουθεί απέναντι στα ανίσχυρα μέλη μας, εξοπλισμένη με τις υπερεξουσίες που της έχει δώσει ο νόμος ,σε συνδυασμό με την αβελτηρία των οργάνων της πολιτείας και την άγνοια των μελών μας . Προς απόδειξη τούτου, παραπέμπουμε στις εξώδικες δήθεν απαντήσεις της ΕΔΕΜ, που έχουν κοινοποιηθεί και σε εσάς , οι οποίες δεν δίδουν απάντηση σε κανένα από τα εύλογα ερωτήματά μας.
Είστε λοιπόν μάρτυρες της αφαίμαξης των Ξενοδόχων από την ΕΔΕΜ, με βάση το αυθαίρετο αμοιβολόγιό της , αφού :
Το αμοιβολόγιο της ΑΕΠΙ ήταν ανά ημέρα διανυκτέρευσης για τα δωμάτια τεσσάρων και πέντε αστέρων Ξενοδοχείων 0,0126€. Το αμοιβολόγιο της ΕΔΕΜ καθορίζει την αμοιβή σε 0,103€. Δηλαδή στο 81,7% της αμοιβής της ΑΕΠΙ. Εκπροσωπεί άραγε η ΕΔΕΜ, το 81,7% του ρεπερτορίου της ΑΕΠΙ;
Το αμοιβολόγιο της ΑΕΠΙ ήταν ανά ημέρα διανυκτέρευσης για τα δωμάτια τριών αστέρων Ξενοδοχείων 0,0089€. Το αμοιβολόγιο της ΕΔΕΜ καθορίζει την αμοιβή σε 0,0073€. Δηλαδή στο 82 % της αμοιβής της ΑΕΠΙ. Εκπροσωπεί άραγε η ΕΔΕΜ, το 82 % του ρεπερτορίου της ΑΕΠΙ;
Το αμοιβολόγιο της ΑΕΠΙ ήταν ανά ημέρα διανυκτέρευσης για τα δωμάτια ενός και δύο αστέρων Ξενοδοχείων 0,0073€. Το αμοιβολόγιο της ΕΔΕΜ, καθορίζει την αμοιβή σε 0,006€. Δηλαδή στο 82,2 % της αμοιβής της ΑΕΠΙ. Εκπροσωπεί άραγε η ΕΔΕΜ, το 82,2 % του ρεπερτορίου της ΑΕΠΙ;
Ενώ λοιπόν προβλέπεται ευθέως από τον νόμο και συγκεκριμένα στο άρθρο 23 παρ. 1 του ν. 4481/2017 ότι οι οργανισμοί ενημερώνουν τον ενδιαφερόμενο χρήστη για τα κριτήρια που χρησιμοποιούν για τον καθορισμό των χρεώσεών τους με τρόπο ειδικό και συγκεκριμένο και όχι γενικόλογο και αόριστο και στην παράγραφο 2 του άνω άρθρου, ότι οι Οργανισμοί κατά την εφαρμογή των αμοιβολογίων τους πρέπει να εφαρμόζουν αντικειμενικά κριτήρια και να ενεργούν χωρίς αυθαιρεσία, η ΕΔΕΜ αρνείται να τεκμηριώσει την αμοιβή που ισχυρίζεται ότι δικαιούται με βάση αντικειμενικά κριτήρια όπως τον αριθμό των μελών της , τον αριθμό των έργων που εκπροσωπούν τα μέλη της και την οικονομική αξία της εμπορικής χρήσης των δικαιωμάτων των μελών της. Η ΕΔΕΜ εκπροσωπεί σήμερα περίπου 2.400 δημιουργούς, ενώ η ΑΕΠΙ εκπροσωπούσε 14.500. Εν τέλει σήμερα η ΑΥΤΟΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ εκπροσωπεί μεγαλύτερο ρεπερτόριο από της ΕΔΕΜ και έχει μικρότερο αμοιβολόγιο!
Το πλέον σημαντικό όμως είναι ότι από 1-1-2022 έχουν σημειωθεί αθρόες αποχωρήσεις σημαντικών ρεπερτορίων από την ΕΔΕΜ, όπως οι δημιουργοί Γιώργος Καζαντζής, Ανδρέας Κατσιγιάννης, Στάθης Δρογώσης, George Gaudy (Γιώργος Γουδής), Monsieur Minimal (Χρήστος Τσιτρούδης), Δήμος Μούτσης, Σωτήρης Τσαφούλιας, Νίκος Μωραΐτης, Θανάσης Πολυκανδριώτης, Χρίστος Στυλιανού, Ρεβέκκα Ρούσση, Τριαντάφυλλος, Γιώργος Δημητριάδης, Κωνσταντίνος Αργυρός, Βασίλης Παπαδόπουλος, Ιωάννα & Αρετή Σπανομάρκου, Νίκος Πορτοκάλογλου, Άρης Κλεισούρας, Στέλιος Μανωλάς, Μαρία Νομικού, Γιάννης Λιόντος και Γιάννης Φατούρος και ιδιαίτερα έπαυσε να εκπροσωπεί τους δύο μεγαλύτερους ξένους εκδότες που εκπροσωπούσε (WARNER & UNIVERSAL) που υπολογίζεται ότι εκπροσωπούσαν άνω του 30% του ρεπερτορίου της ! Μάλιστα, οι παραπάνω εκδότες, εκπροσωπούμενοι από την εταιρεία ORFIUM, μας γνωστοποίησαν επισήμως ότι έχουν αποχωρήσει από την ΕΔΕΜ και έχουν προβεί στην σχετική καταχώρηση στον ΟΠΙ, γεγονός που σημαίνει ότι ο ΟΠΙ είναι εν γνώσει της αποχώρησης Universal και Warner από την ΕΔΕΜ.
Ενώ λοιπόν το ρεπερτόριο της ΕΔΕΜ έχει μειωθεί εξαιρετικά σημαντικά, η ΕΔΕΜ δεν αναπροσάρμοσε ως όφειλε το αμοιβολόγιό της τουλάχιστον από 1/2/2022, οπότε αποχώρησαν οι δύο μεγαλύτεροι ξένοι εκδότες που εκπροσωπούσε (WARNER & UNIVERSAL) και εξακολουθεί και εισπράττει αμοιβές από τα μέλη μας , με αμοιβολόγιο βασισμένο σε μη εκπροσωπούμενο από αυτήν ρεπερτόριο και σε αξία ρεπερτορίου ουσιωδώς μειωμένου σε σχέση με το δημοσιευμένο αμοιβολόγιό της !”.

Και καταλήγει η καταγγελία προς τον ΟΠΙ:

“Επειδή με την παραπάνω συμπεριφορά της η ΕΔΕΜ παραβιάζει τις διατάξεις του ν.2121/1993 , τα άρθρα 22 και 23 του ν. 4481/2017 και την υποχρέωσή της να διαπραγματεύεται καλόπιστα.
Επειδή οφείλετε να ελέγχετε την τήρηση των διατάξεων του ν.2121/1993 και του ν. 4481/2017 από τους Οργανισμούς Συλλογικής διαχείρισης – εν προκειμένω από την ΕΔΕΜ, να διερευνάτε κάθε σχετική καταγγελία (άρθρο 46 παρ. 4 ν.4481/2017 ) και να μας ενημερώσετε για τα αποτελέσματα της έρευνάς σας.
Επειδή η κατάσταση αυτή δεν είναι πρωτόγνωρη, αλλά προσομοιάζει με την κατάσταση επί ΑΕΠΙ, όταν το ρεπερτόριό της μειώθηκε ύστερα από αποχωρήσεις μελών, οπότε ο Οργανισμός σας τότε εξέδωσε την από 19-4-2018 ανακοίνωσή του, με την οποία παρακαλούσε τους χρήστες να μην προβούν σε καταβολές ,μέχρι να προβεί η ΑΕΠΙ σε αναπροσαρμογή του αμοιβολογίου της.
Επειδή πέραν του ότι σας είναι ήδη γνωστό ότι η Universal και η Warner δεν εκπροσωπούνται πλέον από την καταγγελλόμενη ΕΔΕΜ, αλλά από την ORFIUM, η διερεύνηση των καταγγελλομένων απαιτεί έρευνα ενός (1) λεπτού κυριολεκτικά, ώστε να διαπιστώσετε το παραπάνω, όπως επίσης ότι το ρεπερτόριο της ΕΔΕΜ δεν αντιπροσωπεύει το 80% του ρεπερτορίου της ΑΕΠΙ, γι’ αυτό αναμένουμε την ΑΜΕΣΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΚΑΙ ΑΝΤΙΔΡΑΣΗ ΣΑΣ, καθόσον η καθυστέρηση ζημιώνει και με υπαιτιότητά σας τα μέλη μας.
Επειδή υφιστάμεθα έντονες ενοχλήσεις από τα μέλη μας, που μας ζητούν να τα προστατεύσουμε από τις αυθαίρετες χρεώσεις της ΕΔΕΜ, στις οποίες υποκύπτουν υπό την απειλή ότι θα βρεθούν στο αυτόφωρο.
Για τους παραπάνω λόγους ζητάμε
Να επιληφθείτε της καταγγελίας μας για τις πράξεις και παραλείψεις της ΕΔΕΜ.
Να υποχρεώσετε την ΕΔΕΜ με κάθε νόμιμο τρόπο, να αναπροσαρμόσει το αμοιβολόγιό της με βάση το πραγματικά εκπροσωπούμενο ρεπερτόριό της.
Να εκδώσετε άμεσα ανακοίνωση που προτρέπει τους χρήστες να μην της καταβάλουν αμοιβή και
Να επιβάλλετε στην καταγγελλόμενη ΕΔΕΜ τις νόμιμες κυρώσεις που προβλέπονται στο άρθρο 46 παρ. 4 ν.4481/2017 και δη ανάκληση της άδειας λειτουργίας της και διοικητικό πρόστιμο, που θα είναι συνάρτηση του ύψους των αμοιβών που έχει εισπράξει αδικαιολογήτως από τα μέλη μας.
Παρακαλούμε να ενημερωθούμε για την εξέλιξη της καταγγελίας, προκειμένου να σας προσκομίσουμε έγγραφα που θα τεκμηριώνουν τα καταγγελλόμενα, υπόμνημα, κ.λπ.”.

Πηγή: money-tourism.gr

Μοιραστείτε αυτό το άρθρο

Τελευταία Νέα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *