Απάντηση στο δυσφημιστικό δημοσίευμα του news247.gr περί «Βρετανικής εξάρτησης» – Η τουριστική σεζόν συνεχίζεται

Έπειτα, από κάποιες συκοφαντικές πληροφορίες που δημοσιεύθηκαν στο news247.gr σχετικά με την εικόνα της Σκιάθου μετά από τις καταστροφικές πλημμύρες, ως Ένωση Ξενοδόχων Σκιάθου θα θέλαμε να εκφράσουμε την έντονη δυσαρέσκεια μας για το άρθρο της δημοσιογράφου κας. Βίκης Βαμιεδάκη με τίτλο, «Σκιάθος: Η σοβαρή εξάρτηση από τη Βρετανική αγορά και οι προκλήσεις της τουριστικής σεζόν μετά τις πλημμύρες».

Το εν λόγω άρθρο, που στόχο έχει να δημιουργήσει το αίσθημα του πανικού και να κάνει ζημιά στον κλάδο μας, δεν έχουμε καταλάβει για πιο λόγο επικεντρώνεται στη Σκιάθο, με ατυχείς χαρακτηρισμούς για καταστροφές και ότι η εξάρτηση από τη Βρετανική αγορά ήταν μοιραία. Το μοιραίο τέλος της τουριστικής σεζόν δεν είναι η εξάρτηση από την βρετανική αγορά,αλλά το απίστευτο καταστροφικό καιρικό αυτό φαινόμενο που έπληξε τις τελευταίες μέρες τον τόπο μας και τις επιχειρήσεις.

Ο μεγαλύτερος Tour Operator ακύρωσε όλες τις προγραμματισμένες πτήσεις για 5 ημέρες και όχι για 8 που αναφέρεται. Η ακύρωση αποφασίστηκε με γνώμονατην ασφάλεια των επισκεπτών και για να προστατευτεί εμπορικά η φήμη της Σκιάθου, οποιαδήποτε άλλη απόφαση θα οδηγούσε σε δυσφήμιση του προορισμού της Σκιάθου. Το ίδιο έπραξαν η TUI και το σύνολο των Tour Operator από όλες τις χώρες που δραστηριοποιούνται στο νησί, δίνοντας την επιλογή στους πελάτες τους να ακυρώσουν το πακέτο διακοπών.

Δεν μπορούμε να αντιληφθούμε την σύγκριση που κάνετε με την πτώχευση του Thomas Cook το 2019, που είχε αρνητικές οικονομικές επιδράσεις σε όλους τους προορισμούς του κόσμου. 

Δεν μπορούμε επίσης να συμφωνήσουμε στον όρο «εξάρτηση της βρετανικής αγοράς», όταν το σύνολο των ελληνικών προορισμών εξαρτώνται σε μεγάλο μέρος από την βρετανική αγορά (Κέρκυρα, Σκιάθος, Κως, Ζάκυνθος, Χαλκιδική, Κρήτη,Ρόδος). Η βρετανική αγορά δε,είναι η στυλοβάτης του ελληνικού τουρισμού από την γέννηση του τουρισμού στη χώρα μας. Κάποια στιγμή πρέπει να σταματήσει αυτή η «καραμέλα» της υποτιθέμενης εξάρτησης από την Βρετανική αγορά, η Σκιάθος δεν εξαρτάται από καμία αγορά είναι τουριστικός προορισμός υψηλού επιπέδου και προσβάσιμος με απευθείας πτήσεις σχεδόν από όλη την Ευρώπη. 

Οι ξενοδόχοι του νησιού και οι επιχειρηματίες είναι ανοιχτοί σε όλες τις αγορές και συνεργάζονται με όλες τις αγορές ανάλογα με την ζήτηση που υπάρχει.

Μέσα σε λίγες μέρες, έπειτα από την προσπάθεια των επιχειρηματιών, των υπηρεσιών του Δήμου, των Σωμάτων Ασφαλείας αλλά και από όλους τους πολίτες του νησιού, καταφέραμε να επαναφέρουμε την εικόνα της Σκιάθου στην κανονικότητα.

Έτσι, οι επισκέπτες μας μέχρι το τέλος της τουριστικής περιόδου θα απολαύσουν τις προγραμματισμένες τους διακοπές. 

Είναι πάρα πολύ λυπηρό στο βωμό των “clicks” και των “like” να γράφονται άρθρα από έγκριτα sites, τα οποία όχι μόνο δεν προσφέρουν κάτι στον τουρισμό αλλά δημιουργούν προβλήματα στα ξενοδοχεία και κακή ψυχολογία στους ταξιδιώτες, όταν επιλέγουν προορισμό. 

Με εκτίμηση, 

Ο Πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων Σκιάθου 

Παναγιώτης Ανδριτσόπουλος

Μοιραστείτε αυτό το άρθρο

Τελευταία Νέα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *