Αύξηση της τουριστικής κίνησης κατά 20% τον Μάιο στην Σκιάθο

Αυξημένη κατά 20% ήταν η κίνηση στην Σκιάθο τον Μάιο, σε σχέση με πέρυσι, κάτι που οφείλεται σε ξένους τουρίστες που ταξίδεψαν με πτήσεις στο αεροδρόμιο Σκιάθου «Αλ. Παπαδιαμάντης», όπως ανέφερε στο Ράδιο ΕΝΑ και τον Δ. Καρεκλίδη, ο Αλέξανδρος Ευσταθίου, πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων Σκιάθου.

Σύμφωνα με τον ξενοδόχο, ο Μάιος φέτος ήταν καλός, σε σχέση με πέρυσι, με κόσμο που ήρθε με πτήσεις στο αεροδρόμιο Σκιάθου «Αλ. Παπαδιαμάντης», υπήρχαν περισσότερες πληρότητες στα αεροσκάφη και η πρώτη εκτίμηση για τον Μάιο είναι αύξηση της τουριστικής κίνησης κατά 20%.

Ο κ. Ευσταθίου είπε ότι ευχή των επαγγελματιών είναι να συνεχιστεί η αυξημένη κίνηση για τους επόμενους μήνες, καθώς οι πτήσεις υπάρχουν και το στοίχημα, είναι να επιτευχθούν υψηλές πληρότητες.
«Το κύμα των κρατήσεων φέτος ξεκίνησε με μεγάλη δυναμική για όλη την Ελλάδα, είναι λίγο παραφουσκωμένο για την υψηλή περίοδο, πιθανόν γιατί εκείνη την περίοδο αυξάνουν οι τιμές και νομίζω ότι θα είναι μια καλή χρόνια», ανέφερε ο κ. Ευσταθίου.
Σε σχέση με το τριήμερο του Αγ. Πνεύματος, τόνισε ότι υπήρξαν οι νέες ακτοπλοϊκές συνδέσεις από Θεσσαλονίκη και Αγ. Κωνσταντίνο, στο νησί πήγε επιπλέον κόσμος, αλλά αίσθηση του προέδρου των ξενοδόχων ήταν ότι το τριήμερο δεν ήταν τόσο δυνατό.
Ο ίδιος εκτίμησε ότι η κίνηση δεν ήταν πολύ μεγάλη, λόγω του ότι ακόμη γίνονται εξετάσεις στα σχολεία και όχι τόσο ότι στις 25 Ιουνίου θα κληθούμε να ψηφίσουμε για εθνικές εκλογές.

Τιμές για όλα τα βαλάντια
Αναφερόμενος στις τιμές των δωματίων, ο κ. Ευσταθίου ανέφερε ότι εξαρτώνται από την κατηγορία των καταλυμάτων, Ένα δωμάτιο ξεκινάει από 60-70 € (σε ένα χαμηλού κόστους ξενοδοχείο για τον Ιούνιο), ενώ υπάρχουν και δωμάτια προς 500 € τη βραδιά, καθώς η Σκιάθος έχει πλουραλισμό καταλυμάτων.
Όσον αφορά στις εθνικότητες των τουριστών, ο πρόεδρος του κλάδου ανέφερε ότι κυριαρχούν οι Άγγλοι, που κατέχουν ποσοστιαία το 70% των αφικνούμενων τουριστών και για τον Μάιο το ποσοστό αυτό ήταν μεγαλύτερο.
Για Ιούνιο, Ιούλιο και Αύγουστο, επειδή μπαίνουν οι πτήσεις των Ιταλών και αυξάνονται οι πτήσεις των Σκανδιναβών, το ποσοστό των Άγγλων πέφτει λίγο, αλλά εξακολουθεί να είναι το μεγαλύτερο, τόνισε ο κ. Ευσταθίου.
Ο ξενοδόχος ανέφερε ότι η Αγγλία είναι η αγορά που στηρίζει την Σκιάθο από την αρχή της σεζόν, αρχίζουν νωρίς οι πτήσεις τους, ενώ μπορούν να πληρώσουν το αυξημένο κόστος της ζωής του νησιού.

«Επενδύουν σε ανακαινίσεις και σε αναβαθμίσεις των καταλυμάτων»
Για το θέμα της ανοικοδόμησης στο νησί, ο πρόεδρος των ξενοδόχων είπε ότι δεν παρατηρείται ανοικοδόμηση νέων ξενοδοχείων, παρά μόνο σε μια περίπτωση μικρού καταλύματος, ενώ στον αντίποδα, το σύνολο σχεδόν των ξενοδόχων επενδύουν σε ανακαινίσεις και σε αναβαθμίσεις των καταλυμάτων, με σκοπό να καλυτερέψουν το προϊόν και να ανεβάσουν τις υπηρεσίες τους.
Τέλος, ο πρόεδρος του κλάδου ανέφερε ότι υπάρχει αύξηση της λειτουργίας των ξενοδοχείων, αρχικά με το μισθολογικό κόστος, στη συνέχεια με αύξηση των πρώτων υλών και της ενέργειας, αλλά είναι γεγονός ότι και τα ξενοδοχεία έχουν ανεβάσεις τις τιμές, σε μια προσπάθεια να καλυφθεί το λειτουργικό κόστος.

Πηγή: skiathoslife.gr

Μοιραστείτε αυτό το άρθρο

Τελευταία Νέα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *