Αυτές είναι οι 20 πιο ασφαλείς αεροπορικές εταιρίες στον κόσμο

Η αεροπορική εταιρία Air New Zealand αναδείχθηκε νικήτρια στην κατάταξη του Airline Ratings με τις 20 πιο ασφαλείς αεροπορικές εταιρίες στον κόσμο για το 2022.

Με το “πάγωμα” των αεροπορικών ταξιδιών, εξαιτίας της συνέχισης της πανδημίας, το 2021 ήταν μία, επίσης, δύσκολη χρονιά για τις αεροπορικές εταιρίες, σε όλο τον κόσμο. Το στοίχημα, για μία ακόμη χρονιά, για τους αερομεταφορείς ήταν η ασφάλεια, σε όλα τα επίπεδα, σε συνδυασμό με την καινοτομία και την ανανέωση του στόλου τους.

Στην ετήσια λίστα με τις πιο ασφαλείς αεροπορικές εταιρίες στον κόσμο, που συντάσσει ο ιστότοπος AirlineRatings.com, ο “ειδικός” για την ασφάλεια των αεροπορικών εταιριών και την αξιολόγηση προϊόντων, ο οποίος παρακολουθεί 385 αερομεταφορείς από όλο τον κόσμο, εφέτος, στην πρώτη θέση βρίσκεται η Air New Zealand.

Η αεροπορική εταιρία σημαίας Νέας Ζηλανδίας κέρδισε την πρώτη θέση λόγω του εξαιρετικού ρεκόρ συμβάντων, του αριθμού των καινοτομιών στο πιλοτήριο, της εκπαίδευσης πιλότων και της πολύ χαμηλής ηλικίας του στόλου της, σύμφωνα με τον Geoffrey Thomas, αρχισυντάκτη του ιστότοπου.

“Η Air New Zealand έχει κερδίσει αμέτρητα βραβεία και είναι σταθερά προσανατολισμένη στην ασφάλεια και τους πελάτες της και τους τελευταίους μήνες, που ο Covid-19 έφερε μια άλλη νέα διάσταση στις προκλήσεις. Η εταιρία έχει διαπρέψει σε όλο το φάσμα της ασφάλειας, χωρίς να παραβλέπει την παραμικρή λεπτομέρεια, ενώ φροντίζει τα πληρώματα πτήσης της, που έχουν εργαστεί κάτω από σημαντικό άγχος”, επισημαίνει ο ιστότοπος.

Η Etihad Airways κατέλαβε τη δεύτερη θέση, η Qatar Airways την τρίτη, η Singapore Airlines συναντάται στην τέταρτη θέση, με την TAP Portugal και τη SAS να συμπληρώνουν την πρώτη πεντάδα, κατακτώντας την τέταρτη και πέμπτη θέση, αντίστοιχα.

Από την πρώτη πεντάδα απουσιάζει η Qantas, η οποία κατείχε τον τίτλο της ασφαλέστερης αεροπορικής εταιρίας για το 2021. Εφέτος, ο εθνικός αερομεταφορέας της Αυστραλίας καταλαμβάνει την έβδομη θέση, λόγω της ελαφριάς αύξησης των περιστατικών σε συνδυασμό με την ηλικία του στόλου του.

Το φετινό Top 20 με τις πιο ασφαλείς αεροπορικές εταιρίες στον κόσμο ολοκληρώνεται με την Emirates, την αεροπορική εταιρία των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων, που στην περυσινή, αντίστοιχη κατάταξη διατηρούσε την πέμπτη θέση.

Για τη διαμόρφωση της κατάταξης με τις πιο ασφαλείς αεροπορικές εταιρίες στον κόσμο, οι συντάκτες του Airline Ratings εξετάζουν μια σειρά από παράγοντες όπως τα περιστατικά συντριβής σε διάστημα 5 ετών, άλλα σοβαρά περιστατικά σε διάστημα δύο ετών, την ηλικία των αεροσκαφών, τα πρωτόκολλα Covid που εφαρμόζονται και την  επιχειρησιακή καινοτομία.

To Top 20 με τις πιο ασφαλείς αεροπορικές εταιρίες στον κόσμο για το 2022

Air New Zealand

Etihad Airways

Qatar Airways

Singapore Airlines

TAP Air Portugal

SAS

Qantas

Alaska Airlines

EVA Air

Virgin Australia/Atlantic

Cathay Pacific Airways

Hawaiian Airlines

American Airlines

Lufthansa/Swiss Group

Finnair

Air France/KLM Group

British Airways

Delta Air Lines

United Airlines

Emirates

Πηγή: money-tourism.gr

Μοιραστείτε αυτό το άρθρο

Τελευταία Νέα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *