Αυτά τα ζητήματα αποτελούν “πονοκέφαλο” για τους ξενοδόχους το 2023 | Οι προκλήσεις και τα πλεονεκτήματα της βιομηχανίας της φιλοξενίας

Τα ζητήματα που σχετίζονται με το εργατικό δυναμικό και το κόστος ενέργειας/υπηρεσιών κοινής ωφέλειας είναι μεταξύ εκείνων που προβληματίζουν τους επαγγελματίες της παγκόσμιας ξενοδοχειακής και ταξιδιωτικής βιομηχανίας. Ενώ, από την άλλη, η ζήτηση και οι αυξημένες δαπάνες των ταξιδιωτών θεωρούνται ως τα μεγαλύτερα πλεονεκτήματα του κλάδου, σύμφωνα με τα ευρήματα νέας έρευνα της STR.

Ειδικότερα, η έρευνα με τίτλο “Hospitality Industry Sentiment”, η οποία  πραγματοποιήθηκε μεταξύ 29 Νοεμβρίου και 11 Δεκεμβρίου 2022, σε δείγμα 200 ερωτηθέντων, σε παγκόσμιο επίπεδο, διαπίστωσε ότι οι ερωτηθέντες στη Βόρεια Αμερική ανέφεραν ότι το κόστος και το εργατικό δυναμικό είναι τα πρώτα που τους ανησυχούν.

Οι ερωτηθέντες από τον υπόλοιπο κόσμο, ωστόσο, σημείωσαν ότι η εξεύρεση του κατάλληλου ανθρώπινου δυναμικού και το κόστος ενέργειας και υπηρεσιών κοινής ωφέλειας αποτελούσε μείζονα ανησυχία.

sTR 1

Οι συμμετέχοντες στην έρευνα από όλο τον κόσμο εξέφρασαν επίσης φόβο για τη συνολική οικονομία, συμπεριλαμβανομένων της ύφεσης, των επιτοκίων, του πληθωρισμού και της υποτίμησης του δολαρίου, καθώς και της περιορισμένης διαθεσιμότητας πτήσεων και των υψηλότερων αεροπορικών ναύλων.

Παράλληλα, πάνω από το ένα τρίτο των ερωτηθέντων σημείωσαν ότι τα ταξίδια “bleisure” συνιστούν θετική δυναμική για την επιχείρησή τους. Επίσης, άλλοι προωθητικοί παράγοντες περιλαμβάνουν τη δυνατότητα να πραγματοποιηθούν ανακαινίσεις ξενοδοχείων, τις αυξήσεις στις τιμές των ξενοδοχειακών δωματίων και την πιθανότητα χαλάρωσης του πληθωρισμού των ταξιδιωτικών τιμών το 2023.

STR

Εκτός από αυτές τις προκλήσεις και τα πλεονεκτήματα, το ένα τρίτο των ερωτηθέντων αναμένει η επιχείρησή του να επιτύχει ή να ξεπεράσει τα επίπεδα πληρότητας του 2019 το πρώτο τρίμηνο του 2023, ενώ το 46% αναμένει να επιτύχει  τον στόχο αυτό μέχρι το τέλος του έτους.

Πηγή: money-tourism.gr

Μοιραστείτε αυτό το άρθρο

Τελευταία Νέα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *