Αεροπορικές αφίξεις: Η Ελλάδα αίρει την υποχρεωτική καραντίνα – Ποιες χώρες αφορά

Πώς θα εισέρχονται οι επισκέπτες στη χώρα από τις 19 Απριλίου – Το μήνυμα του Αλεξ Πατέλη

Την άρση της υποχρεωτικής καραντίνας για τους επιβάτες από την ΕΕ και 5 ακόμα χώρες ανακοίνωσε ο επικεφαλής στο οικονομικό γραφείο του πρωθυπουργού Αλεξ Πατέλης.

Συγκεκριμένα με μήνυμά του στο twitter o κ. Πατέλης αναφέρει ότι η Ελλάδα αίρει την 14ημερη υποχρεωτική καραντίνα για τους επισκέπτες από την Ε.Ε, το Ηνωμένο Βασίλειο, τις ΗΠΑ τη Σερβία το Ισραήλ και τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα από τις 19 Απριλίου.

Ωστόσο οι επισκέπτες θα πρέπει να διαθέτουν πιστοποιητικό εμβολιασμού τους ή αρνητικό τεστ για κορωνοϊό εντός 72 ωρών πριν από την άφιξή τους.

Η ανάρτησή του κ. Πατέλη αναφέρει:

Όπως έγραφε το newmoney, η μεταβατική περίοδος και η πρώτη αυτή φάση κρίνεται απαραίτητη από το κυβερνητικό επιτελείο, εν όψει του μεγάλου στόχου που έχει τεθεί από την κυβέρνηση για το γενικευμένο άνοιγμα του ελληνικού τουρισμού, στις 14 Μαϊου προκειμένου να διορθωθούν τυχόν αστοχίες αλλά και να υπάρξουν κάποια πρώτα συμπεράσματα για την εκκίνηση της σεζόν σε συνθήκες «soft opening». Κι αυτό, με το σκεπτικό ότι ξένοι επισκέπτες εν μέσω λοιπών περιοριστικών μέτρων, οι οποίοι ούτως ή άλλως ισχύουν για τους πολίτες της χώρας π.χ. σε εμπόριο, εστίαση κ.τ.λ. και θα ισχύουν και για τους ξένους επισκέπτες δεν αναμένονται σε αυτό το πρώτο διάστημα.

Πηγή: www.newmoney.gr

Μοιραστείτε αυτό το άρθρο

Τελευταία Νέα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *